nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény iránti kérelem... oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény iránti kérelem...

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény iránti kérelem
benyújtásnak rendje
Tisztelt Szülők!

A családtámogatási rendszer átalakításáról szóló 2005. évi CXXVI. Tv. 16. §-a a rendszeres gyermekvédelmi támogatás szabályait hatályon kívül helyezte és egyidejűleg a támogatást beépítette a családi pótlékba. Tekintettel arra, hogy a jogszabály szerint a rendszeres gyermekvédelmi támogatáshoz számos kedvezmény társult ( pl. ingyenes, illetve kedvezményes étkezés, tankönyvtámogatás, kollégiumi térítési díjtámogatás ) –e kedvezményekre való jogosultság megilleti 2006. június 30-ig azokat, akik 2005. december 31-én rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesültek. A 2006. június 30-utáni kedvezményre való jogosultságot ismételten kérni kell.

Azoknál a családoknál ahol az egy főre eső havi nettó jövedelem nem éri el a 25.800.- Ft-ot, illetve ha - egyedülálló szülő, vagy tartós beteg gyermeket nevel, vagy nappali oktatási rendben tanuló 23 évesnél fiatalabb, vagy felsőfokú intézmény hallgatója és 25. életévét még nem töltötte be a 28.380.- Ft –ot, már most kérelmet nyújthatnak be a jegyzőhöz, hogy 2006. július 01-től megállapíthassuk részükre a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény a jogszabályi változás következtében a továbbiakban nem pénzbeli, hanem természetben nyújtott támogatás, különös tekintettel a tandíj, egészségügyi szolgáltatás illetve gyermekétkeztetés vonatkozásában.

A törvény a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek számára évi egyszeri 5.000.- Ft-os támogatást biztosít, melynek kifizetése 2006. májusban hónapban lesz esedékes.

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapításához szükséges kérelem a Polgármesteri Hivatalban vehető át. (Lábatlan, József A. u. 60.) További felvilágosítás Tölgyesi Csillától kérhető az 517-500 telefonszámon.

Lábatlan Város Jegyzője


[ 2006.02.07. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek