nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Sport hírek / Részvételi rekord oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Részvételi rekord
Óriási érdeklődés övezte a szeptember 22-én megrendezett hagyományos Karva-Lábatlan maratoni futóversenyt és kerékpáros túrát.

Részvételi rekord a IV. Karva-Lábatlan Maratonon
2013. szeptember 23.
LM, Felvidék.ma

Óriási érdeklődés övezte a szeptember 22-én megrendezett hagyományos Karva-Lábatlan maratoni futóversenyt és kerékpáros túrát. A több mint négyszáz résztvevő minden eddigi rekordot túlszárnyalt.

Az évről-évre egyre népszerűbb Karva-Lábatlan maratoni futóverseny és kerékpáros túra, amely a Duna szlovákiai oldalán lévő Karváról indul és a vele szemben, a magyarországi oldalon fekvő Lábatlanon ér célba, idén minden korábbi részvételi rekordot megdöntött. A tavalyi versenyhez képest csaknem megduplázódott az indulók száma: összesen 444 sportoló adta le előzetesen, illetve a helyszínen a nevezését. A legnépszerűbb a kerékpárverseny volt, ám a maratoni futás rajtjánál is ötvenen sorakoztak fel.
Kele Géza, aki a sportrendezvény egyik ötletgazdája, szervezője és aktív résztvevője, nagy sikerként értékelte a vasárnapot. Mint fogalmazott: a hatalmas érdeklődésre való tekintettel a jövőben talán szerencsésebb, ha kétnapos rendezvénnyé bővítik az eseményt.
Kele esetében egyébként elképesztő mutatókról számolhatunk be: a dunamocsi hosszútávfutónak idén41730a ez volt a tizennegyedik maratonija, pályafutása során pedig már a száztizennegyediken is túl van. Kiszámoltuk: ez közel ötmillió lépést jelent - versenytempóban...
Megtudtuk azonban, hogy hamarosan további két maratoni versennyel bővül ez az egyedülálló sorozat. A futó ugyanis a két, illetve a három hét múlva sorra kerülő kassai és budapesti maratonon is rajthoz áll – ahogyan a csallóközkürti Hodossy Péter is, aki szintén ott volt a karvai rajtnál. Számukra tehát a karvai-lábatlani maraton amolyan felkészülési versenynek is beillett.
41730bA lábatlani célvonalon – természetesen – a kerékpárosok haladtak át elsőként. A legjobbaknak a táv teljesítésére bő egy órára volt szükségük. A két győztes Oetl Gyula és Michal Korim azonos idővel, 1:10.00-val ért célba. A harmadik helyet Bauer Róbert szerezte meg, aki 1:14.00-ás időeredménnyel zárt.
A maratoni futók mezőnyében Igor Klobučník végzett az élen. Az érsekújvári futó a klasszikusnak számító 42195 méteres maratoni távot 3:12.37-es idő alatt teljesítette. A második helyet Gutrai Krisztián (3:20,40) szerezte meg, a harmadik Molnár Péter (3:21,52) lett.
A „takarékos" futás eredményeképpen Hodossy 3:49,30-al a tizenkettedikként, Kele 3:56,40-nel a tizennegyedikként zárt az abszolút kategória mezőnyében.
A kilométerekkel azonban párban, illetve négyes csapatokban (váltókban) is meg lehetett küzdeni. A kettes váltók mezőnyében a Beck Aurél-Horváth Patrik duó (3:37,02-vel), a négyesben a Hajdú Ferenc-Hajdú Nándor-Pléli Sándor-Pléli Klára kvartett (3:22,52-vel) végzett az élen.

LM, Felvidék.ma

Forrás: http://www.felvidek.ma/felvidek/sport/41730-reszveteli-rekord-a-iv-karva-labatlan-maratonon


[ 2013.09.24. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-