nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Révátkelő épül településünkön oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Révátkelő épül településünkön
Kitörési pont Lábatlannak? Kikötő épül a Duna parton. Révátkelő Lábatlan-Karva között - Videó: RTVE 2012. szeptember 21. Híradó

2008. decemberében nyolc támogató szavazattal döntött a képviselő-testület arról, hogy testvértelepülésünkkel, a szlovákiai Karvával közösen révátkelő kialakítására ad be pályázatot. A határon átnyúló együttműködés keretében 2011-ben 133 millió forintot nyertünk a beruházásra, melyhez mindössze 5 %-os önrészt kellett biztosítani. Az önrészt és néhány pályázatban el nem számolható költség fedezetét a Holcim a Cementgyári Mikrotérség Fejlesztéséért Alapítvány pályázattal bocsátotta a város rendelkezésére.

A projekt keretében Lábatlan és Karva között, valamint a Dunán hossz-irányban közlekedő hajók kikötésére nyílik lehetőség a parti, valamint a vízi létesítmények kialakítása által. A pályázat megvalósulásával testvér településünk Karva felújított kishajója végez menetrendszerű személy szállítást a két település között. A beruházással Lábatlanon a Hullám vendéglő mellett megépülnek a kikötőhöz tartozó parkolók, felújításra kerül a járda és kiépül a kikötő megközelítését szolgáló út, valamint maga az úszómű, mely a szociális blokkokat is tartalmazza. Karva település tulajdonában álló hajó felújítása már elkészült. A magyar oldalon a beruházás közbeszerzési eljárását helyi vállalkozás, az Árkádok Kft. nyerte el. Az építési munkák 2012. augusztus 16-án kezdődtek és 2013. április 30-án fejeződnek be.Hirado 2012.09.21. by rtveonline

Révátkelő épül: 6:44 -től

Lábatlanon számos tennivaló van, melyek megoldása sürgető. Az utak, a járdák felújítása jelentős forrást igényel és szerepel is a terveink közt, de hasonló arányú pályázati támogatás nélkül jelenleg sajnos nem megvalósítható. A pályázati és alapítványi forrásból megvalósuló révátkelő beruházás -reményeim szerint- tovább növeli a város vagyonát, erősíti Lábatlan térségben betöltött helyét, helyi bázisa lehet a kerékpáros-, és viziturizmusnak és lehetőséget ad, hogy gazdasági konjunktúra esetén a város talán szokatlan, új területeken gyarapodjon tovább.

Dinnyés István
polgármester

[ 2012.09.21. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-