nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Riport a polgármesterrel oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Riport a polgármesterrel
Lábatlanon nem gondolnak sikeres évként 2008-ra - nyilatkozta Török István, polgármester a Regio Regia megyei kiadványban
Elutasított iskolapályázat, kisebb beruházások, fejlesztések, a vállalt feladatok teljesítése jellemezte a város 2008-as évét. Török István polgármester fél évig betegeskedett, ám jó érzéssel gondol arra, hogy nélküle is zökkenőmentesen zajlott a munka a hivatalban, és a testület tevékenységében sem volt fennakadás.

– Kezdjük egy személyes kérdéssel, hogy szolgál a kedves egészsége?
– Azt hiszem, túl vagyok a nehezén, újra munkába állhattam, bár ez még csak afféle „kímélő üzemmód”. Folyamatosan veszem fel a ritmust, amely köszönhetően kollégáim jó munkájának, nem tűnik nehéznek.

– Nagy reményeket fűztek a Lábatlan Aranya – iskola a jövőnek a fejlesztés és fenntarthatóság jegyében nevet viselő pályázatukhoz.
– Személyes kudarcnak ítélem meg, hogy a KDRFT elutasította a pályázatot. Ráadásul azzal az indokkal, hogy az anyag a szakmai minimumot sem érte el. Véleményem szerint rendkívül jó pályázatot írtunk, amely hosszas egyeztető és tervező munka eredménye volt. Rengetegen dolgoztak rajta, véleményezték, iszonyatos energiákat fektettünk bele. Egyszerűen képtelen vagyok belenyugodni a regionális tanács döntésébe. Az elkövetkező években valószínűleg nem lesz iskolafejlesztési pályázat, így el kell gondolkodunk, hogyan tovább.

– Ha Lábatlan, akkor Holcim, és Piszkei Papír. Mi a helyzet a nagyüzemekkel?
– A Holcim megkapta új gyárára Nyergesújfalun az építési engedélyt, mi ennek örülünk. A cég vezetőivel mindig jól tudtunk együtt dolgozni, megállapodásunk van velük a lábatlani iparterület rehabilitációjáról. Jelenleg ennek jövőbeli funkcióján gondolkodunk. A papírgyár esetében más a helyzet, váratlanul ért bennünket, hogy igen nehéz helyzetbe kerültek. Sajnálom, hogy idáig jutottak, ez a csődhelyzet véleményem szerint az elhibázott személyi döntések, a rossz irányú fejlesztések következménye. A gyár 1992-ben a térség legjobb gyárai közé tartozott, másfél évtized alatt sikerült idáig leküzdeni magukat. Én nem tartom kizártnak, hogy újra meg lehetne szervezni a normális termelést, ám ehhez tudomásul kell venni a világban lezajlott technológiai fejlődést, amihez képest a mostani vezetés mindig a legegyszerűbb, legolcsóbb megoldásra törekedett. Sajnos az lett a vége, hogy a gyárat meghirdették eladásra, vagy inkább továbbüzemeltetésre, ám a potenciális szakmai befektetők látják a hibákat. Így az eléggé lepusztult üzem nem túl vonzó a számukra.

– Mi a helyzet a kisebb vállalkozásokkal?
– Kis- és középvállalkozásaink jól prosperálnak, ugyanakkor bízunk benne, hogy hamarosan komoly adózó társaság érkezhet a városba, akár a papírgyártás területére is. A Holcim egyébként 2012-ig, az új gyár felépüléséig nekünk adózik, ez valamennyi biztonságot jelent a számunkra.

– Milyen fejlesztések zajlottak tavaly a városban?
– Magánerős beruházásként a városközpontban egy 23 lakásos társasház épült, ebből az önkormányzat hat bérlakást megvásárolt, és ún. fecskelakásként kiutalta főleg fiataloknak. Az épületben öt üzlet, és CBA áruház nyílt, amely jelentősen hozzájárul a város kereskedelmi ellátásának fejlesztéséhez. Több helyen végeztünk útburkolat- és járdajavításokat, tervek készültek a Gyűrűs, a Hunyadi, Piszkei, Hársfa és Jókai utca felújítására. A Holcim díj elnyerésével egymillió forinthoz jutottunk, amelyből a Dózsa út végén emlékparkot alakítottunk ki, illetve emlékoszlopot állítottunk. Három intézményünkre (Egészségház, Gondozási Központ, Polgármesteri Hivatal) nyertünk pályázatot utólagos akadálymentesítésre, megvalósításuk mindhárom helyen megtörtént. Magánerős beruházásként készült el Lábatlanon egy új benzinkút is. Idei terveink még képlékenyek, sok függ a pályázati kiírásoktól, ám célunk továbbra is a városüzemeltetés, valamint intézményeink zökkenőmentes működésének fenntartása.


forrás: regioregia.hu


[ 2009.03.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-