nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Roma Kisebbségi Önkormányzat munkájáról oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Roma Kisebbségi Önkormányzat munkájáról
2005. augusztusától a lábatlani Roma Kisebbségi Önkormányzat a Zalka M. ltp. 5. szám alatti irodában dolgozik tovább. Ennek kapcsán kérdeztük Kállai Gyula elnököt a kisebbségi önkormányzat munkájáról.

1994 évében alakult a Kisebbségi Önkormányzat, 5 személyel és 4 külsőssel, melynek célja a kultúránk és hagyományaink megőrzése, mely részben a hagyományaink ápolására tolódik ki.
A szociális ellátások biztosítása a települési önkormányzat törvényes joga.
A kisebbségi önkormányzatunk számára államilag meghatározott normatívából pl. iskolai kirándulás, nyugdíjas találkozó, tanszervásárlás, kisebbségi önkormányzati tagok továbbképzése, zeneiskolai tanulmányokra, télapó ünnepségre, roma napok rendezése jut lehetőség. Az irodai felszerelésre is ebből a keretből jut: vagyis: számítógép, irodaszerek vásárlása, posta költség, hírlap folyóirat, telefonkártya, (irodai tisztító szerek).
A települési önkormányzat a Kisebbségi Önkormányzat rendelkezésére bocsátott iroda részt Lábatlanon a Zalka Máté Ltp. 5-ös épületben. Itt egy fő állandó munkatárssal rendelkezünk - 8-órás munkarendben, szolgáltatásokat végez továbbá egy-egy képviselő, vagy egy külsős.

Szolgáltatásaink:
- A roma családokkal napi szinten való találkozás, beszélgetés.
- Az idős, egészségügyi állapotuk miatt rászoruló romák részére segítség nyújtás (gyógyszerek kiváltása, szociális ügyek intézése, bevásárlás, takarítás, igény szerinti beszélgetések, esetleges ebéd megfőzése)
- A civil szervezetekkel való szoros együttműködés főleg a Baptista szeretet szolgálattal, akik az idős romák számára holokauszt csomagot küldtek.
- Vöröskereszt a romák számára tavasszal és ősszel ruhanemű csomagot küld.
Jó az együttműködésünk a Gyermekjóléti és családsegítő szolgálattal is. A Süttöi Erdőszolgálattal is kiváló kapcsolatban vagyunk, a legtöbb roma család a télire való tüzelőt a szolgálat segítségével szerezheti be.

Kapcsolatot tartunk Komárom-Esztergom megye 14 Kisebbségi Önkormányzatával.
2003 évében a Lábatlani Kisebbségi Önkormányzat belépett a Komárom-Esztergom megyei Kisebbségi szövetségbe.
2004. májusában Lábatlant várossá nyilvánították, amiben a Kisebbségi Önkormányzat is rész vett, névváltozás történt.

Lábatlan Város Kisebbségi Önkormányzat. Jelenlegi képviselők:Kállai Gyula Elnök Maros Zsuzsanna Elnök helyettes Sárközi Rudolf Képviselő Horváth Dezső Képviselő Kiss Gáboré Képviselő Jelenlegi főmunkatársunk:Babai Mariann Adminisztrátor
[ 2005.09.23. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek