nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Sajtóközlemény oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Sajtóközlemény
A Lábatlani Arany János Általános Iskola 5 480 618 forintos uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv TIOP pályázati kiírásán

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése – „Tudásexpo Expressz”
Kódszám: TIOP – 1.2.3-11/1

A Lábatlani Arany János Általános Iskola 5 480 618 forintos uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében a TIOP – 1.2.3-11/1 kódszámú pályázati kiíráson.
A beruházásnak köszönhetően megvalósult az iskolai könyvtár informatikai infrastruktúra-fejlesztése.
A pályázatot Lábatlan Város Önkormányzata nyújtotta be, elsődleges célja az iskola könyvtárának informatikai eszközökkel való felszerelése volt: új munkaállomások, a működtetéshez szükséges operációs rendszerek, valamint felhasználói alapszoftverek beszerzése.
A fejlesztés eredményeként az alábbi eszközökkel bővült az intézmény informatikai eszközparkja:
1. a könyvtári szoftver futtatására alkalmas szerver számítógépes vonalkód-olvasóval, a kölcsönzések nyilvántartására szolgáló szoftver, az adatmentéshez szükséges hálózati NAS, a szerver megszakításmentes üzemelését biztosító szünetmentes tápegység;
2. a tanulók számára 3 db PC a használathoz szükséges szoftverekkel, 1 db grafikus munkaállomás a használathoz szükséges grafikai programokkal, 1 db notebook, a munkaállomásokhoz szünetmentes tápegységek, hangszórók és fejhallgatók;
3. gyengénlátók számára szükséges eszközként 2 db E-nagyító

A pályázat keretében beszerzett eszközöket az iskola könyvtárában helyezték el.
Az Integrált Könyvtárkezelő Rendszernek köszönhetően megkezdődött az iskolai könyvtár állományának on-line katalogizálása.

Az iskola tanulói nagy örömmel vették használatba az új eszközöket, melyek nagyban hozzájárulnak a digitális írástudásuk fejlődéséhez, valamint szabadidejük hasznos eltöltéséhez.

Tovább a pályázatokhoz...


[ 2014.04.09. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-