nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Sport hírek / Sakkverseny 2017 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Sakkverseny 2017
2017. február 25-én került sor a XII. Lábatlani Sakktorna megrendezésére. A verseny helyszíne a Gerenday Közösségi Ház díszterme volt.

A sakktornák évente négy alkalommal kerülnek megrendezésre, Karácsony tájékán Karva, újév környékén Muzsla, tavasszal Lábatlan, majd a nyár közepén, a falunapon Tokodaltáró rendezi a játékokat. A verseny lebonyolítása svájci rendszerben történik. A játszmák maximum 15-15 perc hosszúak. Igazolt versenyző itt nem indulat.
Dinnyés István polgármester úr megnyitója után, 8 táblán kezdődtek meg a küzdelmek. A verseny 7 fordulós volt. A játszmák közti szünetekben volt idő beszélgetésekre és a szomszédos termekben a VII. Komárom-Esztergom Megyei Fotópályázat képeinek megtekintésére is.
A verseny helyezettjei:
1. Szomjú Péter Tokodaltáró
2. Paizs József Tokodaltáró
3. Erős János Tokodaltáró
4. Hrabos Gábor Karva
5. Kalmár Csaba Lábatlan
8. Bőcs László Lábatlan
9. Szilágyi Domokos Lábatlan

A legfiatalabb versenyző a lábatlani Szarka Dániel volt. Ő ügyesen játszott a felnőtt mezőnyben, de még sokat kell tanulnia ezt a szép szellemi sportot. Dani jutalma oklevél és egy tábla csoki volt.
A lábatlaniak közül egy jó sakkozó, Nagy Ferenc hiányzott aki most kórházban van. A versenyzők egy emléklap aláírásával kívántak gyógyulást neki. Az eredményhirdetés után a résztvevők jóízűen fogyasztották el az ebédet.
Ezúton köszönjük a Polgármester Úrnak, Bodrogai Ferenc, Schmidt-Kovács Béla és Gibusz Emil Uraknak a verseny rendezéséhez nyújtott támogatását.

A Lábatlani Sakkbarátok nevében: Kecskés Ferenc


[ 2017.02.25. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-