nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Sárospataki zarándoklat oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Sárospataki zarándoklat
November 17-én szülővárosába, Sárospatakra zarándokoltak az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye karitászosai: munkatársak és önkéntesek.

Karitász önkéntesek sárospataki zarándoklatán vettünk részt

Árpád-házi Szent Erzsébet halálának évfordulóján, november 17-én szülővárosába, Sárospatakra zarándokoltak az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye karitászosai: munkatársak és önkéntesek.
A Bajóti Régióból 70 fő vett részt, közülük ketten (Vargáné Éva és én) voltunk lábatlaniak.
Néhány, az úttal kapcsolatos gondolatomat, élményemet szeretném megosztani a testvérekkel:
Mindig nagy élmény, ha az ember olyanok között lehet, akik számára természetes, hogy – ellenszolgáltatást nem várva – másokat szolgáljanak.
Ez a lelkület abban is megnyilvánult, hogy sokan egy-egy doboz finom süteménnyel érkeztek, melyeket már a buszon szétosztottak. Aztán következett a receptek kicserélése, összeírása – ebben Éva oroszlánrészt vállalt -, és mindannyian meglepődtünk, hogy máris Sárospatakra érkeztünk (pedig 5 órát buszoztunk). Természetesen imákkal, énekekkel igyekeztünk lelkiekben is felkészülni a szentmisére, melyet 11 órától Dr. Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott Esztergom-Budapesti segédpüspök, négy atyával - köztük a helyi plébánossal és Écsy Gábor Karitász igazgatóval - együtt mutatott be.

Szentbeszédében püspök atya az új evangelizációról, a hit továbbadására szóló küldetésünkről beszélt és arról, ebben hol van a Karitász helye, és hogyan segíthet bennünket Szent Erzsébet példája. A szentmise után a megáldott Szent Erzsébet kenyerekből és a karitász naptárakból kapott minden résztvevő egyet-egyet.
Mármint, akik mindjárt a kijárat felé indultak, mert nekem és még vagy 20 társamnak, akik még elidőztünk kicsit Szent Erzsébet ereklyéi előtt (a képen Mádl Dalma asszony imádkozik éppen), már egyikből sem jutott.

Természetesen, Vargáné Éva – tiltakozásom ellenére – mindjárt megosztotta velem a saját kenyerét.
Aztán a plébánia különböző termeibe mentünk, ahol elfogyasztottuk az otthonról hozott szendvicseket, de előtte és közben is a helyi karitászosok vendégszeretetéből megihattunk egy-egy pohárka tokaji bort. Én még ennél is jobban örültem a meleg teának amivel többször megkínáltak – mert a buszon sokat fagyoskodtam.
Aztán volt egy órányi szabadidőnk – mi Évával a vár területén sétáltunk és készítettünk néhány fényképet is.

Végül egy közös fotó a Bajóti Régió karitászosairól Szent Erzsébet szobránál, majd két órakor közös Szent Erzsébet litániával fejeztük be a zarándok-programunkat. Három órakor indultunk haza. Utunk során tanúi lehettünk az Isteni gondviselésnek is: odafelé menet az emeletes busz felső szintjén ülőknek melegük volt,
mi alul kabátban is fáztunk. Hazafelé nem volt szükségünk a kabátra, de a hitünkre, hogy kitart a buszunk hazáig – sokszor úgy éreztük friss szántáson járunk – annál inkább. Hála Istennek időben és épségben, élményekkel és kegyelmekben gazdagodva hazaértünk.

Lábatlan, 2012.11.22.
Pataki Erzsébet

[ 2012.11.27. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-