nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Séf-segédek kerestetnek oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Séf-segédek kerestetnek
Az átadóra vendégeket is hívtunk, mindazokat, akiknek köszönhetjük, hogy IV. 23-án felavathattuk új büszkeségünket, az ARANY-LÁBAS lime zöld, kék, mogyoróbarna színű konyhát.
Az oktatás megannyi aktuális fordulatot vehet, a jelen sikertörténete, hogy a diákok technika tantárgyát nem megszüntetni, vagy elmélettel teletömni kell, hanem a gyakorlati képzés adja annak sava borsát. Emlékszem diákként a sülő hús illatára, vagy a sikeres szerelések utáni elégedettségemre. Gimnáziumban hímzett keresztszemes terítőmre, vagy az első magam szabta és gépelte szoknyámra. Tanárként, saját tantárgyaim mellett évekig tanítottam a lányokat a hímzésekre, horgolásra, imádtuk a spagettis ebédeket, a játékos vetélkedőket, az év végi nagy tárlatokat, ahol bemutattuk mit alkottunk, szereltünk a lányokkal és a fiúkkal.
Most újra éledt a hagyomány! A diákok az új konyhában (ez volt a júniusban végzett osztályom terme 4 éven át) szorgoskodnak. Rajtuk az alapítványunk logójával díszített kötények, és a kezük ügyesen aprítja a szendvicshez valókat. A tálak megtelnek avokádókrémmel, tonhallal töltött tojásokkal, szeletelt sajtokkal, tetején dióval, középen gyümölcsök halmával. Körben a majd félszáz fiók, rekesz, ajtó mögött egy jól felszerelt arzenál, hogy a gyerekekből ügyes séf-segéd lehessen. A konyhafőnök Wossala Rozina remekel a nyolcadikos, vállalkozó szellemű diákokkal - és mi utólag kértük a tanítványoktól a receptet, mert igen ízletesek lettek a falatok. Az ifjú segítők: Hámori Klaudia, Matruk Bea, Paár Bálint, Motúz Benjamin, Staudinger Zsanett, Török Emília, Bota Boglárka, Gattyán Melissza végzős diákjaink.
Közben minden osztálynak tálakra halmoztunk sok finomságot. Volt rajta termetes ananász, amit felszeletelhettek, pirosan mosolygó eprek, gömbölyű, érett mangó, többféle körte, zamatos almák és hatalmas szőlőfürtök, érett banánok, narancsok – ínycsiklandozó már a látványuk is, hát még az ízük! Az aulában a gyerekek autogramot kérnek a neves konyhafőnöktől, az eseményeket megörökíti újságíró és fotós, mert ez egy sikertörténet.
Iskolánk sokat tesz az egészséges táplálkozásért, van iskolatej programunk, így a gyerekek tejet, vaníliás tejet, kakaót ihatnak. Az iskolagyümölcs programban csütörtökönként friss gyümölcsöt kapnak. Egy új lehetőségként hétfőnként előadáson megismerhetik a gyümölcsök hasznát Csaplárné Kapu Eszter kolléga és tanítványai jóvoltából. Finom banánt, fügét, narancsot, epret stb. ehetnek, vagy magokat, joghurtot. Az új tankonyhánkban elkészült szendvicsek is az egészséges finomságok közé tartoztak. Iskolakertünkben már hajt a borsó, amit a gyerekek vetettek, és levest főzünk belőle idén is. A diákok étkezési szokásait dietetikus mérte fel, és nyújtott segítséget.
A pályázat, ami hozzásegítette iskolánkat, hogy a tankonyha minden gépészeti berendezéssel együtt elkészüljön: Az EFOP 1.8. 5-17 „Menő menzák az iskolában” felhívásra Alapítványunk „Lábatlani Arany lábas” pályázattal nyerte el.
Az átadás előtt, ha körbenézünk az új konyhában szorgos kollégákat látni, akik mosogatnak, törölgetnek, tálalnak és pakolnak, csillog minden kezük nyomán. A diákok majd birtokba vehetik az új konyhát, kipróbálhatják ügyességüket tanári segítséggel. Jó érzés, hogy a Lábatlani Arany János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola új különlegességgel gyarapodott.
Az átadóra vendégeket is hívtunk, mindazokat, akiknek köszönhetjük, hogy IV. 23-án felavathattuk új büszkeségünket, az ARANY-LÁBAS lime zöld, kék, mogyoróbarna színű konyhát. Itt voltak Schrenk Péter iskolaigazgató és Hartmanné Marcinkó Márta Kuratóriumi elnök meghívására: Dinnyés István polgármester, Bíró Mónika KLIK, Szabó Ildikó, Balogh Erzsébet. Csereklyei László, Garai Norbert, Kozel Rudolf, Szatai Róbert, Teller Péter, Lohner Péter, Mélykúti Tibor, Bartos Kálmán. Éberthartné Berecz Zsuzsanna dietetikus, a 24 óra újságtól Fenyvesi Károly, fotózott Endrédi Krisztina. Az iskolai alapítványunk tagjai, Csákiné Horn Renáta, Urbánné Titter Gabriella. Az iskolavezetésből Tállainé Fekete Ilona, Urbánné Tóth Ildikó, valamint Szűcs-Albert Eszter, Havasi Ágnes, és jómagam.

Óvári Zsuzsanna

Hírünk a médiában


[ 2018.04.27. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-