nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / Segítőszolgálat oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
Segítőszolgálat

A lábatlani képviselő-testület 2007. szeptember 11-i ülésén fogadta el a Kuckó Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat Társulási megállapodásának módosítását. A támogató szolgálat 2007. november 1-jén kezdte meg működését. A szolgálat ellátási kötelezettsége Lábatlan, Nyergesújfalu, Bajót és Süttő közigazgatási területén egyedül vagy családban élő, önmaguk ellátására nem képes, súlyosan fogyatékos látás-, hallás-, mozgássérült, autista, értelmi sérült vagy halmozottan fogyatékos emberek ellátására terjed ki.

A támogató szolgáltatás célja –egyebek mellett- a fogyatékos személyek lakókörnyezetben történő ellátása személyi segítő szolgálat keretében, valamint a lakáson kívüli közszolgáltatások elérésének segítése az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz, közszolgáltatásokhoz való hozzájutás biztosításával (speciális személyi szállítás, szállító szolgálat működtetése). A támogató szolgálat feladatait személyszállítás, személyi segítő szolgálat, illetve tanácsadás útján látja el.

Személyszállítás

A szolgáltatás igénybevételének módját és feltételeit az Kuckó Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat szakmai programja tartalmazza. Az intézmény a szállítási szolgáltatást az ellátási területen munkanapokon 8-16 óra között nyújtja, esetenként intézményvezető engedélyével egyéb időszakban is. A szállítási igényt három nappal korábban jelezni kell a szolgálatvezetőnek.

A térítési díj összege szociálisan nem rászorult személyek esetében 2008. január 1-jétől 50/Ft/km/fő.

Személyi segítő szolgálat

Az igénybe vevő állapotától függően a támogató szolgálat biztosítja a gondozói ellátást, személyi segítést, amely napi, heti vagy havi rendszerességgel történhet. A szolgáltatás által lehetősége nyílik az igénybe vevőknek az önállóbb életre, nagyobb életviteli szabadságra, szakszerű, személyre szabott ellátásra, az intézményi elhelyezés vagy kórházi elhelyezés elkerülésére, továbbá családtagjaik terheinek csökkentésére, munkába állásra, ezáltal anyagi helyzetük javítására. A személyi segítő szolgálat térítési díja 300 Ft/óra szociálisan nem rászorult személyek esetén.

Tanácsadás

Minden érintett részére személyesen, telefonon, e-mailben, levélben és faxon egyaránt információt nyújtanak, a fogyatékossággal élő embereket érintő témában, mellyel segíteni lehet a társadalomba való beilleszkedést. A tanácsadás térítésmentesen igénybe vehető.

Szociálisan rászoruló igénybe vevő esetében a személyszállítás és a személyi segítő szolgálat térítési díját az intézményvezető a jogszabály alapján határozza meg.

2007. december 31-ig a fogyatékkal élő személyek a szolgáltatást díjmentesen vehetik igénybe.

Érdeklődni lehet a Kuckó Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálatnál személyesen, vagy telefonon.


[ 2007.11.29. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek