nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Semmelweis Nap 2018 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Semmelweis Nap 2018
Lábatlan és Nyergesújfalu Városok Önkormányzata közös szervezésű ünnepségen emlékezett meg a két település egészségügyi dolgozóiról.

Minden év július 1-je az a magyar egészségügy napja.

2018. június 27-én, az „anyák megmentőjeként” ismert Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulója alkalmából, Lábatlan és Nyergesújfalu Városok Önkormányzata közös szervezésű ünnepségen emlékezett meg a két település egészségügyi dolgozóiról.
A megjelent vendégeket Dinnyés István polgármester köszöntötte. Beszédében kiemelte, hogy az egészségügyben helytállni sosem volt könnyű. A gyógyító kollégák nap, mint nap emberpróbáló feladatokat végeznek. E megemlékezés lehetőséget biztosított arra, hogy ünnepélyes keretek között köszönhessük meg az egészségügyben tevékenykedők áldozatos munkáját.
Az ünnepségen Lábatlan Város Képviselő-testülete több évtizedes lelkiismeretes munkája elismeréseként Köz Szolgálatáért kitüntetésben részesítette Gibuszné Mitták Katalin nyugállományba vonult védőnőt. A település egészségügyi ellátása érdekében kifejtett magas színvonalú, áldozatos munkájáért Polgármesteri Dicséret kitüntetést vehetett át Sirányi Tóth Szilvia asszisztenst.
Nyergesújfalu Város Önkormányzata a felnőtt lakosság érdekében hosszú évtizedek óta végzett lelkiismeretes munkájukért jutalmazta dr. Tárkányi Éva háziorvost és Szabadosné Lohner Beatrix asszisztens.
Mihelik Magdolna polgármester asszony pohárköszöntőjével nyitotta meg az elismerések átadása után rendezett fogadást.
Leitgéb Máté gitárjátékával méltón járult hozzá az ünnepi hangulat megteremtéséhez.
Az ünnepség jó hangulatban, kötetlen beszélgetésekkel ért véget.


[ 2018.06.29. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-
-
-
-