nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Senkinek sem kell a papírgyár oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Senkinek sem kell a papírgyár
Egy befektető érdeklődését sem keltette fel az egy éve felszámolási eljárás alatt álló Piszkei Papír Zrt. lábatlani papírgyára

Senkinek sem kell a lábatlani papírgyár

Egy befektető érdeklődését sem keltette fel az egy éve felszámolási eljárás alatt álló Piszkei Papír Zrt. lábatlani papírgyára, a nettó 5,2 milliárd forintos irányáron kiírt második pályázat ajánlat hiányában eredménytelenül zárult - írja a Napi Gazdaság.

A termeléshez közvetlenül nem kapcsolódó vagyonelemekre (értékes ingatlanok, üzletrészek, gépek, készletek) eddig hétszer írtak ki pályázatot, kevés sikerrel, ugyanis ezek nagy része is még vevőre vár.

Márciusban újabb 86 millió forintot fizettek ki az elbocsátott dolgozóknak az állami bérgarancia-alap segítségével. Ezzel ezt a keretet kimerítette a felszámoló. Az egykori, mintegy 400 papírgyári alkalmazott fele már megkapta összes járandóságát. A továbbiakban azonban már csak a gyár vagyonának értékesítéséből befolyó öszegből és a biztosítékkal rendelkező hitelezők kifizetése után kerülhet sor a dolgozók követeléseinek rendezésére, amennyiben marad még erre keret.

A görög Zeritis-csoport érdekeltségébe tartozó céggel szemben mintegy 10 milliárd forint értékben nyújtottak be követelést a hitelezők. Három-négy hét múlva a felszámoló harmadszor is meghirdeti egyben történő értékesítésére vonatkozó pályázatát. A cél változatlan: elsősorban szakmai befektetők jelentkezését várják, hogy újraindíthassák a papírgyártást.

Forrás: www.portfolio.hu


[ 2010.04.08. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-