nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / SOLAR III. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
SOLAR III.
A Sanyo Hungary megkezdte a dorogi napelemgyár harmadik üzemcsarnokának betelepítését

Bővíti dorogi napelemgyárát a Sanyo

A Sanyo Hungary megkezdte a dorogi napelemgyár harmadik üzemcsarnokának betelepítését, a 4,5 milliárd forintos beruházást az Európai Unió és a magyar költségvetés közel 900 millió forinttal támogatta - jelentette be a társaság adminisztrációs vezetője. Horváth Csaba elmondta, a "SOLAR III" üzembe állításával 2011 januárjára évente 315 Megawatt teljesítményű napelemet szerelnek össze és 30 százalékkal bővül az európai exportra termelő gyár kapacitása.

Jagudits Ákos személyzeti vezető tájékoztatása szerint szeptember végig több, mint 200 fő felvételét tervezik az első gépsor elindításához, majd decemberig ugyanekkora létszám kell a második ütemhez. A Solar III-as gyáregységet egy korábbi csarnokból alakították ki, termelőterülete 9,000 négyzetméter. A négy és fél milliárd forintos beruházásból 3,7 milliárd forint a technológiai fejlesztés értéke.

A cég egy olyan komplex beruházást kíván megvalósítani, melynek során egy régi gyártócsarnokból egy új napelem-összeszerelő üzemet hoznak létre. A beruházás keretében a meglévő épület (gyártócsarnok, raktár, stb.) kerül átépítésre. A Japánból vásárolt gépek telepítése 2010 áprilisától folyamatosan, egészen 2010 második feléig történik. A gyártás ennek megfelelően fokozatosan indul el 2010 július és 2010 december között. A jelen beruházás keretén belül a Társaság mintegy 200 fő felvételét tervezi. A projekt megvalósításához az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat vissza nem térítendő támogatás formájában 894 133 396 Ft-tal járul hozzá (a támogatási intenzitás 21%). A GOP pályázatok közreműködő szerve a MAG Zrt. Az Új Magyarország Fejlesztési terv keretein belül.

A beruházás 2009 októberében a meglévő csarnok átalakításával indult. Az átadás után áprilistól az első sor géptelepítése és beüzemelése majd a próbagyártás következik. A tömeggyártás, egy műszakkal júliusban indul és szeptembertől folyamatos munkarendre vál . A második sor ütemezése az elsőhöz hasonlóan terveink szerint szeptemberben indul és 2011 januárjában termel majd folyamatos műszakban. Az így megvalósuló beruházással a termelési kapacitás a duplájára, 315MW-ra nő. A meglévő termelési terület 9,000m2 -el bővül. A beruházás összértéke 4,5 Mrd Ft. Ebből 800M Ft-ot épület felújításra, 3,7Mrd Ft-ot technológia fejlesztésére fordítanak. A vállalatnál a létszámra is változással lesz a harmadik gyáregység megnyitása. Az első gyártósor elindulása 200 fős létszámnövekedést eredményez, Az új kollégák felvételét saját főállású dolgozóként a dorogi kistérségből tervezik (15-20 km-es körzet). A toborzást több körös felvételi eljárással végzik, kompetencia alapú interjúztatással, koncentrálva a monotonitástűrésre. Gyártósori tapasztalattal, erős jelenléti aránnyal és lojalitással rendelkező jelentkezőket keresnek, elvárásként a betanított munkakörökre általános iskolai végzettséget fogalmaztak meg. A dolgozók képességeiben a megbízhatóságot, jó kézügyességet és látásélességet helyezik előtérbe. A dolgozók aránya a betöltendő munkakörökre 95% fizikai és 5% szellemi állomány.

A Sanyo első magyarországi gyára 1999-ben épült fel a Dorogi Ipari Parkban, légkondicionálókat, mobil telefonok és kéziszerszámok akkumulátorait és tölthető elemeket készítettek, a foglalkoztatottak létszáma 2007-ben elérte az 1,350 főt.

A társaság 2005-ben ide telepítette a napelem modulok összeszerelését, 2007-ben indult a második napelem gyár tömegtermelése. A mostani bővítéssel az üzem eléri a korábbi foglalkoztatotti létszámot és a legnagyobb napelempanel összeszerelő vállalat a Sanyo csoporton belül.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.04.23. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-