nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Sörédi gyermektábor 2012 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Sörédi gyermektábor 2012
A Teljes Élet Szociális Alapítvány támogatásában idén is megrendezésre kerültek a nyári táborok, ...(amelyeknek) évek óta a sörédi plébánia ad otthont.
A Teljes Élet Szociális Alapítvány támogatásában idén is megrendezésre kerültek a nyári táborok, ahol sérült testvéreink, gyermekek, fiatalok és kevésbé fiatalok tölthettek el egy-egy szép és emlékezetes hetet. Ezeknek a táboroknak már évek óta a sörédi plébánia ad otthont. A lábatlani ifihittanosok közül az elmúlt évhez hasonlóan ketten vettünk részt a tábor életében, gondozóként. Mi gyermekeket nyaraltattunk, akik vasárnap délután érkeztek. Sokuk már nagyon várta a tábort, mert az előző években is remekül érezték magukat és emlékeztek az együtt töltött hetekre. A mi turnusukban kilenc leány és kilenc fiú évezte és képességeihez mérten vett részt a játékos programokban, valamint a mindennapi teendőkben. A gyermekek között voltak autisták, Down- szindrómások, agyvérzéssel születettek, balesetben sérültek, akiknek a felügyeletét, ellátását és segítését mi, lelkes fiatalok igyekeztünk biztosítani. A tábornak minden évben van kerettörténete, helyszíne, melyhez kapcsolódóan programokat, játékokat lehet eszközölni. A tavalyi kalózkodás után Távol-Kelet következett. A reggeli teendők elvégzése után átmentünk a templomba szentmisére, amiket Torony atya (Tornyai Gábor, Székesfehérvár-Öreghegy – Magyarok Nagyasszonya Plébánia plébánosa) tartott nekünk. A szentmise után ebédig a délelőtti programok keretében általában kézműves foglalkozásokon vettünk részt, melyeken rizsszedő kalapokat, papírsárkányokat, legyezőket készítettünk. Ebéd után a melegebb órákban csendes pihenő volt, amiken a gondozottak és gondozóik erőt gyűjthettek a következő, délutáni eseményekre. Egyik délután például egy fantasztikus Távol-keleti akadályversenyen vettünk részt, míg a következő napon a leányok egy varázslatos indiai hastáncbemutatóval múlatták az időt. A csütörtöki nap volt a látogatói nap, amikor a gyermekekhez és a fiatalokhoz is kedves családtagjaik, barátaik érkezhettek, bepillantást nyerve a tábori mindennapokba. Egyik este közelharc bemutató, a másikon tűzzsonglőr előadás, míg a harmadikon zenés táncmulatság eszem-iszom vigadalom (buli) volt. A pénteki napon a kislángiak vendégszeretetét élvezhettük az egyik fiú családjának jóvoltából, ahová busszal utaztunk. Kislángon a kedvencek közé tartozik a lovaglás, a kocsikázás, a gulyásleves, a palacsinta és a tökös tócsni. A szombati hazautazás és búcsúzás előtt hálaadó-szentmisén vettünk részt, amikor is mindenki megköszönhette a Jóistennek a megköszönni valókat. Mindnyájan fáradtan, de mégis feltöltődve, értékes kapcsolatokban gazdagodva érkeztünk haza.
Paczolt Ádám

[ 2012.08.10. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-