nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Sport hírek / Sport-sor oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Sport-sor
Komplex szabadidősport-programsorozat a kistérségben

Minden szempontból eredményes és sikeres a kistérségi szabadidősport-program!

Az Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulás még 2008. februárjában fogadta el komplex sportkoncepcióját, amelyben fontos szerepet szánt a gyermeksport mellett a szabadidő hasznos eltöltésének, de nem feledkezett meg a felnőtt és az idősebb senior réteg sportolási lehetőségeinek biztosításáról sem.

A program a kistérség valamennyi települését érinti. Volt már íjász – lovas - és birkózóverseny Táton, teljesítménypróba Nyergesújfalun, vizifoci Esztergom - Kertvárosban. A program része több bentlakásos sporttábor is.

A napokban ért véget a bajóti sporttábor, amely a szervezők és visszajelzések szerint is felülmúlta a tavalyit. A tábor zárónapja családi fiesztával és gálamérkőzésekkel zárult. Az eseményen tiszteletét tette Buzánszky Jenő az aranycsapat legendás játékosa is. A gálamérkőzéseken több játékos-megfigyelő is jelen volt. Az MTK és a Dorog megfigyelői a tehetséges kistérségi játékosok láttán még aznap több játékos leigazolásáról döntöttek. A Bajóti Balogh András vezette kistérségi válogatott az idei évben még több hírverő gálamérkőzést játszik.

Július 12-én szombaton a program részeként kistérségi tenisztornára kerül sor a Nyergesújfalui sörfesztivál keretén belül. Nevezni a helyszínen 8.30-ig lehet.

Július 21-27 között kerül megrendezésre az I. kistérségi strandsportok tábora, ahol a strandröplabda, a strandfoci és a Streetball játssza majd főszerepet! A tábort a kistérség az esztergomi Dobó Katalin gimnázium szakmai segítségével valósítja meg. A táborban főként esztergomi, pilismaróti és dömösi fiatalok vesznek részt, de a kistérség többi településéről is érkeznek résztvevők.

A táborral párhuzamosan Székely Zoltán programmenedzser vezetésével a kistérség szervezésében a megyében elsőként kommandós tábor megszervezésére is sor kerül Pilismaróton! A tábor nagyszabású gálával zárul. A festői szépségű Duna-parton számos gálamérkőzésre és több kulturális programra is sor kerül.

Augusztus első hétvégéjén Dömösön a falunap keretében akadályversenyre, augusztus 17-én pedig víziparádéra kerül sor Lábatlanon az I. kistérségi vizitábor zárásaként.

Augusztus 9-én és 23-án nagyszabású kézilabdatornákat szervez a kistérség Lábatlanon illetve Süttőn, több neves kézilabda-játékos részvételével.

A programot augusztus végén Mogyorósbányán vizifoci, majd egy esztergomi és lábatlani focitorna is színesít, tájékoztatott Hummel Rudolf az Esztergomi Vidékfejlesztési Iroda vezetője. A programot a kistérség az Önkormányzati Minisztérium pályázati támogatásaiból valósítja meg.


[ 2008.07.10. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-