nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Student Police 2016 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Student Police 2016
A Kom-Eszt. Megyei Rendőr-főkapitányság 2016 nyarán is biztosítja középiskolás diákoknak a közösségi szolgálat, vagy az önkéntes munka lehetőségét

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT VAGY ÖNKÉNTES MUNKA A RENDŐRSÉGEN

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság 2016 nyarán is biztosítja középiskolás diákoknak a közösségi szolgálat /Student Police/, vagy az önkéntes munka lehetőségét A közösségi szolgálat keretében vagy a már hagyományosnak mondható figyelemfelhívó, bűnmegelőzési tevékenységet végzik a diákok a rendőrkapitányságok területén az előző évek gyakorlatához hasonlóan ( I. számú nyári program), vagy segítőként, animátorként részt vehetnek a főkapitányság által megrendezendő 3x1 hetes napközis táborokban (II. számú nyári program).

A hagyományos bűnmegelőzési közösségi tevékenység (I. számú nyári program) Komárom, Tatabánya, Tata és Esztergom rendőrkapitányságok területén, az ő koordinálásukkal zajlik majd. /Dorog Rendőrkapitánysága csak rendvédelmi fakultációs tanulókat fogad közösségi szolgálatra./
Ennek a tevékenységnek az a célja, hogy az idegenforgalmilag frekventált területeken, vagy nagyobb forgalmat lebonyolító rendezvényeken, közösségi tereken a középiskolás diákok segítsék a bűn-és baleset-megelőzési tevékenységet, segítsék a turistákat, tájékoztató kiadványokat osszanak, felfigyeljenek az áldozattá válást elősegítő körülményekre.
A program keretén belül a diákok fenti logóval ellátott kitűzőt kapnak, és tájékoztató kiadványokkal járják a városok területét.
A napi munkát a kapitányság koordinálja, minden reggel eligazítást kapnak a résztvevők. A napi szolgálatbeosztást a kapitányság szabja meg a diákokkal egyeztetve. Ideje: július 1-augusztus 31. /Tatán esetleg korábban a Víz-zene-virág fesztivál miatt./ A kapitányságokra való be és hazajutás egyénileg szervezendő.

A napközis táborok (II. számú nyári program) a főkapitányság tatai üdülőjében /Tata, Boglárka u. 4./ kerülnek megrendezésre a jelentkezési lapon feltüntetett időpontokban hétfőtől péntekig 7.30-16h közötti időben, a résztvevő táborozó gyerekek 6-12 évesek. Az ide jelentkező diákok feladata a tábor felügyeletét ellátó rendőrök munkájának a segítése, a gyerekek számára megtartandó programokban való részvétel. A táborokban naponta egyszerre legfeljebb 3 fő segítőt tudunk fogadni./ Délelőtti-délutáni váltás esetén maximum 2x3 főt. / 1-1 tábori napra is lehet jelentkezni. A táborba való reggeli kijutás a főkapitányságról, valamint a délutáni visszajutás a főkapitányságra szervezetten megoldott.

Újdonság! A közösségi szolgálatot szeretnénk kiterjeszteni a főkapitányság által megszervezendő év közbeni egyéb közösségi rendőrségi programokra is /pl balesetmegelőzési versenyek, rendőrségi sportversenyek, bűnmegelőzési kitelepülések stb…/. Ezekről az év közbeni lehetőségekről tájékoztatni fogjuk a középiskolákat.

A 2016-os nyári programokra a jelentkezési lapok hozzáférhetőek az iskolákban, alosztályunkon /a feltüntetett e-mail címen igényelhető/, valamint a főkapitányság Álmos vezér úti sorompós kapujánál is kérhetőek a fegyveres biztonsági őröktől. Az egyes programoknál lehetnek létszámlimitek!

A mellékelt jelentkezési lapokat az I.-es, és a II.-e számú közösségi szolgálatokra kérjük a következő címre visszajuttatni/ megküldeni 2016. június 15-ig:

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság
Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési Alosztály
2800. Tatabánya,Komáromi u. 2.
Vagy e-mail-ben: bunmeg@komarom.police.hu
Vagy: a főkapitányság sorompós kapuja

A további tudnivalókról, a felkészítésről a diákok által megadott e-mail címre küldünk majd tájékoztatást, érdeklődni lehet a következő telefonszámon: 34/517-755

A tájékoztató és a jelentkezési lap letöltése


[ 2016.06.01. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-