nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Süttőt kereste Charles Simonyi oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Süttőt kereste Charles Simonyi
Süttő négy általános iskolás diákja rádión bejelentkezett  a Nemzetközi Űrállomásra és rádión beszélt Charles Simonyi dollármilliomossal. A Duna....

A Duna-parti település II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolájának négy diákja rádión bejelentkezett, a Nemzetközi Űrállomásra (ISS). A fővárosi Rádióamatőr Klub tagjaival kialakult jó kapcsolatnak köszönhetően négy helybéli srác rádiójeleit is vette Charles Simonyi, az Amerikában élő, magyar származású dollármilliárdos.


Az eseményre érkező gyerekek és szüleik részéről feszült várakozás előzte meg űrállomás jelentkezését. Az izgalom szinte hallható volt az alkalmi rádiós-szobában. A számítógép képernyőjén gyorsan közeledett az űrállomás pályáját szemléltető kis pont, amikor felhangzott a hívójel: „…Süttő! Süttő! Jelentkezz!” Ekkor Nagy Gabi, Zágonyi Gergő, Barnóczki Evelin és Szabó Csenge sorban feltették kérdéseiket miután üdvözölték az űrhajósokat, akiknek búcsúzáskor további jó utat kívántak.

Sárdi Tibor megbízott iskolaigazgatótól azt is megtudtuk, hogy mindez csak negyven másodpercig tartott, mégis nagyon nagy élményt jelentett mindenkinek, hiszen a világűrből érkező jelek vétele jó volt a kapcsolat sikeresen létrejött.
Az eseményt az esztergomi csillagászok előadása tette teljessé, akik sok érdekességet mondtak el a naprendszerről és a bolygókról.


forrás: kemma.hu


[ 2009.04.06. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek