nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Számadás és összegzés oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Számadás és összegzés
Dr. Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár,  év végi összegzése és ünnepi jókívánságai.
Az év vége felé közeledve nemcsak a magánéletben, hanem az erre az évre eltervezett munkánkat tekintve is számadást végzünk. Jó érzés lenne úgy visszatekinteni az elmúló esztendőre, hogy minden a tervek szerint haladt, mindent tökéletesen elvégeztünk. Ahol egészen biztos hiányosságok akadnak, az a családra szánt idő, de a mai világban e téren nemcsak a politikusoknak, hanem valamennyiünknek ebből van a legkevesebb.
A mögöttünk hagyott esztendő fárasztó és nehéz év volt. Nemcsak a választópolgárok, de a politikusok számára is. A kormány és a tavalyi országgyűlési választásokon győztes, kétharmados többséggel rendelkező koalíció - ha nem végzett is hibátlan munkát - de elkezdte azt a nagy átalakítási folyamatot, amelynek célja a magyar társadalom szellemi és anyagi erőforrásainak növelése, az állam hatékony működésének biztosítása, szervezetének korszerűsítése, a lakossági és az állami-önkormányzati eladósodottság csökkentése.
Komárom-Esztergom megye Duna-menti választókerületének országgyűlési képviselőjeként és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkáraként igyekeztem támogatni mind megyénk egészének, mind a Duna menti településeknek pályázatokban megfogalmazott fejlesztési terveit. A MÁV cégcsoportot felügyelő államtitkárként fontos eredménynek tartom, hogy sikerült újra indítani a személyi közlekedést a Komárom- Esztergom és a Komárom-Kisbér-Székesfehérvár vasúti vonalakon.
Számottevő infrastrukturális fejlesztések indultak illetve fejeződtek be a választókerület több településén. Mogyorósbányán, Táton, Komáromban és Ácson főtér rekonstrukció, elkerülő út valamint belterületi utak építése történt, illetve Lábatlanon sor került egy jelentős vízügyi beruházás projektindító rendezvényére. A közlekedési beruházások mellett néhány sikeres pályázat eredményeként számottevő fejlesztési forrás érkezett az oktatási ágazat intézményeihez: Komáromban az Alapy Gáspár középiskola, Nyergesújfaluban pedig a helyi iskola jutott jelentős pénzeszközökhöz.
A következő időszak legnagyobb volumenű közlekedési fejlesztési programja a Duna mellett megvalósuló kerékpárút hálózat bővítése - kiépítése lesz.
A választókerület, és a megye politikai képviselete mellett az ország közlekedéspolitikájáért felelős államtitkáraként hazánk európai uniós elnökségének időszakában, 2011 első félévében az Unió közlekedési minisztereinek tanácsát vezettem. E tevékenység keretében sikerült előre haladást elérni a tagállamok közlekedési infrastrukturális programjainak jogi és pénzügyi összehangolásában.
A fentieken túl igyekeztem eleget tenni a nagyszámú személyes megkeresésnek, a lakosság részéről megfogalmazott egyedi – szociális,- egészségügyi,-munkaügyi - problémák megoldásának segítésében. Nehéz helyzetben van mindenki, hiszen az anyagi problémák rányomják bélyegüket a hétköznapokra, és amikor azzal kell szembesülni, hogy a létfenntartás nehézségekbe ütközik, akkor bizony minden más probléma is felerősödik. Sokszor a türelem sem vezet eredményre. Akkor, amikor az ország is súlyos anyagi problémákkal küzd, nehéz bizakodó képet festeni. Ami mégis reménnyel tölthet el bennünket, az a tény, hogy ebben a helyzetben felértékelődnek az emberi kapcsolatok, megerősödhet a család összetartó ereje. Karácsonykor jó lenne, ha csak egy közös étkezés erejéig is, de össze tudnának ülni a családok, lenne idő tv és internet nélkül is egymással foglalkozni, beszélgetni és rájönni, hogy a gazdasági nehézségek ellenére a legfontosabb az együttlét, a közös szép élmények!
Közeledve az esztendő végéhez - választókerületem valamennyi polgárának szeretetteljes Karácsonyt, jó egészséget és egy könnyebb, eredményekben gazdagabb új esztendőt kívánok!

dr. Völner Pál

államtitkár


[ 2011.11.28. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-