nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Szavazás-Művelődési ház oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Szavazás-Művelődési ház
Az 1961-ben épült Rákóczi Ferenc Művelődési ház fenntartása az elavult épület és a jelenlegi energiaárak mellett jelentős terhet ró a városra.

A Rákóczi Ferenc Művelődési Ház (Lábatlan, Rákóczi F. u.) 1961-ben a környező üzemek és a település lakosságának társadalmi munkájával épült fel. 1992-ben hasznosítását meghirdették, majd vállalkozás fenntartásába került. Átalakítás után, 1993 óta szórakozóhelyként funkcionált az épület. 2000. novemberétől a képviselő-testület úgy döntött, hogy az épület ismét kulturális feladatokat lásson el. Az ingatlanban jelenleg fiókkönyvtár és teleház  működik 1 fő közhasznú munkással. Az épület 2009-re rendkívül rossz állapotba került, fenntartása jelenlegi kihasználtság mellett is jelentős költséget ró az önkormányzatra. A civil szervezetek az épületet térítésmentesen veszik igénybe.

A Művelődési ház rendszeres használói:

Kedd - délután Péntek - délután
Természetbarát Egyesület

Nyugdíjas Hagyományőrző

Klub

Alkalomszerű használó:

- Nagycsaládosok Egyesülete, Íjászok

A Művelődési Ház felújítása a szakértői vizsgálatok szerint nem rentábilis, az épület rossz állapotú, ugyanakkor fenntartása indokolatlanul nagy terhet jelent a városnak.

2008-ban az épület fűtése egyes eseteben csaknem 600.000 Ft/ hó összegbe került, míg az áramellátás éves szinten több mint 700,000 Ft volt. A közüzemi költségek ismeretében a képviselő-testület javasolta az épület 2009. szeptemberétől történő lezárását. Az érintett  szervezetek vezetőivel egyeztetve az önkormányzat új, a felmerülő igényeket kielégítő helyiségeket biztosít a civilek számára. A Fiókkönyvtár működésével kapcsolatban több megoldás is felmerült, egyelőre döntés nem született.

Az épület lezárásával éves szinten több millió forintot spórolna meg Lábatlan.

Az ügyben az Ön véleményére is kíváncsiak vagyunk:

Egyetért Ön azzal, hogy a Művelődési Ház közüzemi költségein Lábatlan éves szinten több millió forintot takarítson meg?

Nem. - 35 szavazat

Igen, takarékoskodjon a város. 143 szavazat.


[ 2009.02.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
Igen, takarékoskodjon a város.
Nem.