nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Székesi vendégek oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Székesi vendégek
Testvérkapcsolatunk jelentős rendezvényeként augusztus 19-től 22-ig vendégül láthatjuk Lábatlanon a székesi gyülekezet kb. 20 főből álló küldöttségét.
A Lábatlani Református Egyházközség 2004. óta tart fenn virágzó kapcsolatot egy erdélyi, maros megyei kis falu, a kb. 200 lelket számláló Székes református gyülekezetével. Az elmúlt közel 7 esztendő alatt számos közös programot szerveztünk, kölcsönös találkozókra, látogatásokra, énekkari találkozókra, stb. került sor. Emlékműveket, székelykaput avattunk, családok, fiatalok ismerték meg egymást, és kötöttek életre szóló barátságokat. 2009-ben a református hittanosokkal látogattunk el Székesre, akik műsort is adtak ottani testvéreinknek egy istentisztelet keretében és e szép utazás által bepillantást nyertek a határainkon túl élő magyar testvéreink életébe, mindennapjaiba. 2010. március 14-én Bercsényi-szobrot avattunk Székesen, szintén a lábatlani református gyülekezet és Alapítvány aktív részvételével.

E kis település református közössége egy szép ünnepélyt szervezett 2011. május 15-én, abból az örvendetes alkalomból, hogy templomukat sikerült kívülről-belülről felújítaniuk. E jeles ünnepségre meghívtak bennünket is, mint testvérgyülekezetet. Mivel a tavaly Lábatlanon tartott Kálvin János utca avatás óta megalakult a lábatlani gyülekezet ifjúsági kórusa, így a Halasi István Református Ifjúsági Kórus is nagy sikerrel szolgált e szép ünnepségen.

A székesi és lábatlani reformátusok testvérkapcsolata ismét egy jelentős rendezvény előtt áll: az idén augusztus 19-től 22-ig vendégül láthatjuk Lábatlanon a székesi gyülekezet kb. 20 főből álló küldöttségét. Erdélyi testvéreink számára, a 4 napi lábatlani látogatásuk alatt lehetőség nyílik a felvidéki karvaiakkal való ismerkedésre, kirándulásokra, augusztus 20-i ünnepélyen való részvételre, kötetlen alkalmakra. Augusztus 21-én, délelőtt 10 órai kezdettel ünnepi istentisztelet lesz a lábatlani református templomban, melyen Igét hirdet Bíró László székesi lelkipásztor úr. A részletes programot később szeretnénk közzétenni Lábatlan honlapján.

Darányiné Csonka Valéria

[ 2011.08.04. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
Deák Csaba felvétele