nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Szelektív házhoz menő oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Szelektív házhoz menő
A VERTIKÁL Nonprofit Zrt tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy a szelektív hulladékgyűjtés 2017-ben az alábbi időpontokban történik:

Kérjük, hogy az újrahasznosítható hulladékokat a szállítási napon, reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni az ingatlan elé.
A szelektív hulladékgyűjtés igénybevételéhez bármilyen áttetsző zsák igénybe vehető.

Január 19
Február 16
Március 23
Április 20
Május 18
Június 22
Július 20
Augusztus 17
Szeptember 21
Október 19
November 16
December 21

(A szolgáltató a változtatás jogát fenntartja!)

Milyen hulladékfajtákat gyűjthetünk az új rendszer szerint szelektíven?

A házhoz menő gyűjtés rendszerében a műanyag, fém és papír hulladékot a ház elől, egy adott gyűjtési napon átlátszó zsákban szállítjuk el. A kommunális hulladék gyűjtése változatlanul marad, az eddig megszokott napokon az eddig megszokott módon edényből gyűjtjük.
Az üveg hulladék szelektív gyűjtése nem megoldható házhoz menő módszerrel, így azt továbbra is a településen maradó üveggyűjtésre szolgáló gyűjtőszigetekbe tudja majd szelektálni. Törekszünk arra, hogy az üveg gyűjtésére szolgáló szelektív szigetek számát növeljük, azok száma arányban legyen a gyűjtendő mennyiséggel. Kérem, óvja Ön is a települése tisztaságát azzal, hogy az üveg szelektív szigetekbe vagy mellé ne helyezzen ki papír, műanyag, fém, kommunális vagy lom hulladékot.
Társasházas övezetben hogyan valósul meg a házhoz menő szelektív gyűjtés?
Társasházas övezetben a házhoz menő szelektív gyűjtés zsákos formája nem megfelelő, így társasházas övezetekben a szelektív gyűjtőedények ( papír, műanyag, üveg) szolgálnak továbbra is a szelektív gyűjtés céljaira.
Mekkora mennyiségű szelektív hulladékot helyezhet ki egy-egy gyűjtési napon?
A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésnek nincsen mennyiségi korlátja, Ön a szelektív hulladékgyűjtési napon az alábbiakban megadott rendszerezési feltételekkel megkötés nélküli mennyiségben kihelyezheti a szelektív hulladékát bármilyen átlátszó zsákban.
Tájékoztatjuk, hogy a szelektív hulladékszállítást jogunk van megtagadni akkor, ha a szelektálás nem a megfelelő módon történt, a zsákokban más, oda nem tartozó, szennyezett vagy kommunális hulladék is található. Az ilyen esetekben Ön egy tájékoztató levelet fog kapni kollégánktól, melyben jelezzük, miért utasítottuk el a szelektív szállítást.
A szelektív házhoz menő gyűjtés bevezetésével változik-e a szolgáltatás díja?
A szelektív házhoz menő szolgáltatás bevezetése nem jár az Ön számára plusz anyagi teherrel. A jelenlegi szolgáltatás árában benne van a házhoz menő szelektív, a zöldjárat és az évi egyszeri lomtalanítás ára.
Milyen hulladékokat gyűjthet egy zsákban?
Kérjük, gyűjtse egy zsákban a fém és műanyaghulladékot és egy másik zsákban, vagy kötegelve a papír hulladékot az alábbi tájékoztató által megadott módon.
Gyűjtési útmutató:
PAPÍR
GYŰJTÉS MÓDJA: Áttetsző zsákban vagy kötegelve, tisztán, laposra hajtogatva
GYŰJTHETŐ: kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek és kozmetikai cikkek papírdobozai, színes és fekete-fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet, telefonkönyv stb.
MŰANYAG – ÉS FÉMHULLADÉK
GYŰJTÉS MÓDJA: tisztán, laposra taposva, áttetsző zsákban
GYŰJTHETŐ: színes és víztiszta PET –palack, kupak (üdítős,ásványvizes) kozmetikai és tisztítószerek flakonjai
( pl. samponos, öblítős, mosogatószeres) reklámszatyor, nylonzacskó, csomagolófólia ( zsugor ,strech) TETRA-PACK dobozok ( tejes, üdítős) alumínium italos doboz, alufólia, fém konzerves doboz)
NEM GYŰJTHETŐ: A szelektív gyűjtőzsákba NEM helyezhető joghurtos, tejfölös, margarinos doboz vagy szennyezett szelektíven gyűjthető műanyag és fém hulladék.
Fontos tudnivalók!
Kérjük, hogy az újrahasznosítható hulladékokat a szállítási napon, reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni az ingatlan elé. A szelektív hulladékgyűjtés igénybevételéhez bármilyen áttetsző zsák igénybe vehető.
Kérjük, hogy a szelektíven előválogatott hulladékok közé üveget NE helyezzen a zsákokba! Mindig gondoljon arra, hogy minden hulladékunkkal emberek dolgoznak.
A hulladékgyűjtő gépjármű elhaladása után kihelyezett zsákokat nem áll módunkban elszállítani!


Kihelyezett ügyfélszolgálat:
2500 Esztergom, Poór Antal tér 1. ESZKÖZ Kft.
Nyitva tartás: Hétfő: 7.00 – 19.00 Szerda: 8.00 – 17.00 Péntek: 8.00 – 13.00
Tel: 33/ 313 084, e-mail: ugyfelszolgalat@eszkozkft.hu
hulladekszallitas@eszkozkft.hu


[ 2017.01.12. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-