nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Szennyezett a levegő megyénkben oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Szennyezett a levegő megyénkben
- Ne tartózkodjunk sokat a szabadban! A szállópor koncentrációja Tatabányán, Dorogon és Esztergomban elérte a tájékoztatási küszöbértéket.

Jelentősen megemelkedett a szállópor koncentrációja az ország északnyugati részén, több mérőállomáson is meghaladja az egészségügyi határértéket - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVVM) vasárnap. A szállópor koncentrációja Tatabányán, Dorogon és Esztergomban elérte a tájékoztatási küszöbértéket.

A tárca közleményében arra kéri az embereket, hogy a szennyezettséggel érintett településeken ne tartózkodjanak hosszú ideig a szabadban. Aki teheti, hagyja otthon az autóját, használja a tömegközlekedést, ezzel is elősegítve, hogy a szennyezettség ne növekedjen.

Felhívják továbbá a figyelmet, hogy a rossz levegő főként az időseket, a gyermekeket és az asztmában vagy egyéb légzőszervi betegségekben, illetve a keringési betegségekben szenvedőket érinti. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban is a gyenge lesz a légmozgás, és a felszín közeli légrétegekben a légszennyező anyagok koncentrációja növekedni fog. A szakemberek keddre várnak némi javulást, amikor a szálló porok koncentrációjában kisebb-nagyobb mértékű csökkenés valószínű - közölte a minisztérium.

Az egészségügyi határérték a légszennyezettség azon mértéke, amely alatt még hosszú idejű behatás esetén sem következik be egészségkárosodás. A tájékoztatási küszöbérték pedig a légszennyezettség azon mértéke, amely az érzékeny lakossági csoportoknál (gyerekek, idősek, légzőszervi, szív és érrendszeri betegségben szenvedők) okozhat egészségügyi problémákat.

Forrás: www.kemma.hu


[ 2010.01.25. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-