nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Színházban jártunk oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Színházban jártunk
A darab címe: Illemtan gyerekeknek. Kamilla-Karamella bohócmama nagytakarítás közben mesélt emlékeiről, unokáiról, ki mennyire volt illedelmes
November 15-én, egy hideg, őszi szombat reggel gyülekeztünk az iskola előtt. A gyerekek már nagyon izgatottak voltak, táskájuk telepakolva a „nagy útra". A járatos busz késett, ettől még jobban izgultunk, nehogy lemaradjunk az előadás kezdetéről. Esztergomban, a buszról leszállva a sofőr bácsi megdicsérte a gyerekeket, mert igazán csendben, fegyelmezetten utaztak. Megérkeztünk a színházba! A darab címe: Illemtan gyerekeknek. Kamilla-Karamella bohócmama nagytakarítás közben mesélt emlékeiről, unokáiról, ki mennyire volt illedelmes, ki nem tudott jól viselkedni. Ezernyi jó tanáccsal látta el a nézőtéren helyet foglaló gyerekeket. Nemcsak beszélt az illemről, be is mutatta a helyes viselkedést a gyerekek segítségével. A „mi" gyermekeink lettek a műsor főszereplői, hiszen mindenben aktívan részt akartak venni, valaki mindig játszhatott a színpadon.

Megtanultuk, hogy ha piszkos a kezünk, mossunk kezet, és ne a függönybe, vagy a terítőbe töröljük! A kézmosásnál nagy volt a nevetés, mert a huncut szappan vizet lövellt a gyerkőcök felé. Már azt is tudjuk (ha eddig nem tudtuk volna!), hogy kézzel nem piszkáljuk az orrunkat, hanem zsebkendőbe töröljük azt. Vicces volt az elfújt zsebkendős játék is!

Tanultunk iskolai illemet is, hogyan kell az órákon viselkedni. Nem lóbáljuk a lábunkat, nem piszkáljuk a fülünket, nem mozgatjuk az orrunkat, helyette figyelmesen tanulunk. Még a zongoraórán való helyes magatartást is megfigyelhettük.

Megtanultunk köszönni többféleképpen. Azt is tudjuk már, hogy köszönésképpen ne ugorjunk egyből mindenki nyakába, csak a szüleinkébe, a postáséba ne!

Vendégségben is voltunk képzeletben, láttuk, hogy nem illik az ágy alá bújni, ha hozzánk érkezik vendég. Ha látogató érkezik, nem illik a rossz székre ültetni (pedig jó nagyot durrant a lufi, amikor ráültek!), és azt sem illik megkérdezni, mikor megy, és miért jött. Ha mi megyünk vendégségbe, szép, nyugodtan ülünk, ha megkínálnak, elveszünk egy szelet süteményt. Ha unatkozol, az sem baj, hagyd, hogy egyszer a mama is beszélgessen egy jót!

A darab végén süteménnyel kínálták a szervezők a gyerekeket, aminek nagy sikere volt.

Bizony, igaza lett a műsorismertetőben leírtaknak, az egy órás műsor után csupa illedelmességgel beojtott gyerek távozott a nézőtérről. A buszon még a helyüket is szívesen átadták volna a néniknek az illedelmes gyerekek.

Még hétfőn is nevettünk bohócmama tréfáin, és még ma is halljuk az intelmeit: „Édes gyermekem, légy jó! Tanuld meg szépen mi az illedelem!"

Szép emlék marad mindkét osztálynak az első közös színházi élmény.

Köszönjük a Gyermekek a holnapért alapítványnak az elsősök belépőinek kifizetését!

Rozmánné Eckl Erzsébet 1.c osztályfőnöke

Urbánné Tóth Ildikó 2.c osztályfőnöke

Forrás: aranyisi.hu


[ 2009.01.20. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-