nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Szociális munka napja Lábatlanon oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Szociális munka napja Lábatlanon
2012. november 13-án köszöntötte a városban dolgozó szakembereket a Szociális Munka napja alkalmából a Gerenday-házban Lábatlan Város Önkormányzata.

A Szociális Munka napján a város szociális szférájában dolgozók teljesítményét Dinnyés István polgármester és Schantzl Edit jegyző méltatta.

A szociális területen dolgozni nem egyszerűen csak munka, hanem élethivatás, amely kellő elkötelezettség nélkül nehezen elképzelhető. A területen dolgozóknak rendelkezni kell számos sajátos készséggel, beállítottsággal. Ezek a tulajdonságok az együttműködő és kapcsolatteremtő képesség, kommunikációs készség, értékelési és önértékelési képesség. A közvetítői, tanácsadói, képviselői feladatok végzése során fontos a szakmai és erkölcsi elkötelezettség, szakmai identitás, alkalmazkodóképesség. A szociális munkás feladata a különböző életciklusokban és helyzetekben kialakuló szociális problémák, veszélyeztető tényezők felismerése, feldolgozása, segítségnyújtás az egyének, családok, csoportok társadalmi integrációjának, szociális biztonságának eléréséhez, problémakezelő és -megoldó képességének javításához.

Nehéz hivatás a szociális munka, nemcsak sokoldalú szakértelmet, felkészültséget kíván, de áldozatvállalást, emberséget, őszinte együttérzést is.
A szociális munkásnak nem lehet rossz napja, hiszen tőle mindig segítséget kérnek és várnak, de mindezt mosolyogva kell tennie. A szociális dolgozók munkája "szeretetszolgálat", amelynek középpontjában az ember áll. Az emberi lélekkel foglalkozni hatalmas művészet és óriási feladat. A rászoruló kezébe eszközt kell adni, mellyel saját életéért felelősséget vállalva élhet. Fontos gondolat ez a mai korban, amikor látjuk, hogy a hétköznapi élet egyéni és közösségi minősége felbomlott, az egymáshoz, a közösséghez és az erkölcsiséghez való viszonyunk konfliktusokkal terhelt.

A szociális szakemberek azért fáradoznak, hogy a kiszolgáltatott csoportok ne váljanak áldozatokká, mert a társadalmi eredetű problémáért részlegesen sem lehet a felelősséget az áldozatokra hárítani. Van Gogh soraival élve: "Minél tovább gondolkodom, annál inkább érzem, hogy nincs semmi, amiben nagyobb művészet lenne, mint szeretni az embereket.”


Legyen a mai nap méltó ünnepe a „szeretetorvosok” népes táborának.


[ 2012.11.13. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-