nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Tájékoztatás használt elemek begyűjtéséről oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Tájékoztatás használt elemek begyűjtéséről


A mindennapjainkban használt elemek a bennük lévő anyagok miatt a veszélyes hulladékok közé tartoznak. Ezek a pici áramforrások, olyan környezetkárosító anyagokat tartalmaznak, mint például maró hatású savak, vagy különböző nehézfémek, melyek a természetbe kerülve súlyos károkat okozhatnak. A károkozás megelőzése végett az elhasználódott elemeket sohasem szabad a kukába, szemetesbe dobni a többi háztartási hulladék közé.
Az elemek szelektív begyűjtésének érdekében 2006. decemberében településünk csatlakozott a hazai hordozható elem és akkumulátorforgalmazók által alapított RE’LEM Kht által fenntartott elembegyűjtő hálózathoz. A megkötött együttműködési megállapodás értelmében a településen 8 közintézménye mellett 3 üzletben is kihelyezésre kerültek elemgyűjtő tartályok, melyek tartalmának ártalmatlanításáról a Kht. gondoskodik.

Lábatlanon a következő helyeken adhatók le térítésmentesen az elhasználódott elemek, telefon akkumulátorok:

1. Polgármesteri Hivatal, József Attila u. 60.
2. Arany János Általános Iskola, Rákóczi út 112.
3. Arany János Általános Iskola 1. számú telephelye, Dózsa út 125.
4. Egészségház, Rákóczi út 136.
5. Vitéz Sághy Antal Városi Könyvtár, Ságvári u. 57.
6. Fiókkönyvtár, József Attila u. 52.
7. Micimackó Óvoda, Sallai u. 33.
8. Zengő Óvoda, Petőfi ltp. 10.
9. Evita Vegyesbolt, Rákóczi út 2.
10. Uniker Profi ABC, Zalka ltp. 42.
11. Mészáros Ferencné Vegyeskereskedése, Piszkei ltp. 71/16-17. hrsz.

Az elemgyűjtő tartályok igénylésével, kihelyezésével kapcsolatban bővebb információ kapható a Polgármesteri Hivatal környezetirányítási referensétől (33/517-500).
[ 2007.02.06. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-