nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Tájékoztatás kerti hulladék égetéséről oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Tájékoztatás kerti hulladék égetéséről
Belterületen amennyiben jogszabály másként nem rendelkezik, akkor tilos a lábon álló növényzet, tarló, növénytermesztéssel összefüggésben...
Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról (OTSZ) szóló 54/2014. (XII.5.) számú BM rendelet 2015. március 5-én lépett hatályba, mely egyebek mellett rögzíti a szabadtéri tűzgyújtás szabályait. Belterületen amennyiben jogszabály másként nem rendelkezik, akkor tilos a lábon álló növényzet, tarló, növénytermesztéssel összefüggésben és a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése. Lábatlan Város Önkormányzatának a helyi környezet védelméről szóló 23/2004 (IX.22.) számú helyi rendelete értelmében a településen január, február, május, június, július, szeptember, december hónapokban havonta egy alkalommal az avar és kerti hulladék elégethető. Az égetést 72 órával a tervezett tevékenység elvégzése előtt a Polgármesteri Hivatalban írásban be kell jelenteni. A tűzgyújtás engedélyezésért belterületen a jegyző a felelős. A bejelentéshez szükséges nyomtatvány a www.labatlan.hu/környezetvédelem címszó alatt érhető el.
Az OTSZ értelmében külterületen az ingatlan tulajdonosa, használója a tűzvédelmi hatóság engedélyével végezhet irányított égetést.

Fontos azonban, hogy az égetés helyett a kertben keletkező kerti hulladék mind nagyobb arányban kerüljön komposztálásra. 2014-től a lakosság számára a hulladékszállításért felelős Vertikál Zrt. részéről adott a településen a zöld hulladék elszállítás lehetősége, melyre a 2015. évben az alábbi napokon kerül sor.

Március 25
Április 8, 22
Május 6, 20
Június 3, 17
Július 1, 15, 29
Augusztus 12, 26
Szeptember 9, 23
Október 7, 21
November 4, 18

A zöldhulladék-szállításra bejelentkezés szükséges, melyet telefonon (33/313-084), vagy e-mailben (hulladekszallitas@eszkozkft.hu) lehet megtenni a szállítást megelőző napon 13:00 óráig. A zöldhulladék alkalmanként maximum 0,5 m3 (kb 5 zsáknyi) mennyiségben helyezhető ki. A kerti hulladék kihelyezése az alábbi módokon kerüljön sor:
ág, nyesedék legfeljebb 50 cm átmérőjű, 70 cm hosszú kötegekbe összekötve,
fűnyesedék, lomb, kerti gyomok max 120 literes bármilyen zsákban kihelyezve.
A nem ilyen módon kihelyezett hulladék nem kerül elszállításra!
A kerti hulladék reggel 6 órára kerüljön ki a közterületre, mert a gyűjtőjármű elhaladása után kihelyezett hulladék már nem kerül elszállításra!

Környezetünk védelme érdekében kerti hulladék égetésére csak a legszükségesebb esetekben, fertőzött növényi részek megsemmisítésének esetén kerüljön sor.

[ 2015.03.12. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-