nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Tájékoztató oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Tájékoztató
2008. október 28-án zajlott le a képviselő-testület soron következő ülése. Tájékoztató az ülésen elhangzottakról.


Tájékoztató a Képviselő-testület 2008. október 28-i üléséről
 
Első napirendi pontként tájékoztató hangzott el a két ülés között történt eseményekről.
Szeptember 16-án  Esztergomi Kistérségi Társulási ülése volt, melyen Dinnyés István képviselő vett részt.
Szeptember 19 és 21 között a Városi Napok rendezvénye keretében kerültek ünnepélyes  átadásra   a Rákóczi F. út 154 - 156. sz. alatt megépült bérlakások, valamint a CBA üzlethelyiség.
A Környezetvédelmi és Településfejlesztési Bizottság elnöke átadta a „Tiszta és Virágos Lábatlanért" Mozgalom díjazottjainak jutalmát, valamint átadásra kerültek a képviselőtestület által megítélt kitüntetések: Csicsatka Lászlóné Lábatlanért Emlékplakett, Gere Ferencné és Czap Zoltán Polgármesteri Dícséretben részesült.
Szeptember 24-én és 27-én volt eboltás,  280 kutya került beoltásra. Az Őszi lomtalanítás  is ezekben a napokban került lebonyolításra.  
Szeptember 27-én ünnepi Megyei Közgyűlés zajlott le, melynek keretében a tanácskozó teremben ünnepélyesen elhelyezésre kerültek a megye településeinek zászlói. Az ünnepségen  Boda Csaba alpolgármester vett részt.
Október 1-jén  az idősek KI MIT TUD? vetélkedője volt a Gerenday Közösségi Házban.
Október 3-án és 4-én  képviselő-testületünk delegációt fogadott Emmersdorfból és bemutatta a települést a vendégeknek.
Október 8-án a Nyugdíjas Közegylet szervezésében került megrendezésre az Idősek Napja.
Október 16- án  a Gerenday Közösségi Házban fotókiállítás nyílt a Holcim dolgozóinak képeiből.
Október 22-én az 1956-os Forradalom és Szabadságharc kezdetének és a Köztársaság kikiáltásának évfordulója alkalmából ünnepségre került sor az 1956-os emlékműnél.
A Zengő Óvodában a bölcsőde kialakításához szükséges munkaterület átadása megtörtént.

A "Duna-Pilis-Gerecse, kalandra hív a régi vármegye" akciócsoport a 2008. szeptember 26-i első Magyar Vidék Napján történt eredményhirdetésen elhangzottak alapján jogosulttá vált a leader forrásokra. A megjelenő pályázatok kiírása 2008. I. negyedévében várható.
 
A Komárom–Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség Elnökének Bárdos Zoltán képviselőt választották meg, melyhez gratulált a Képviselő-testület.
 
Következő napirendi pontként a testület elfogadta a 2009. évi belső ellenőrzési tervet, valamint a Gondozási Központ tevékenységéről szóló beszámolót. (a teljes anyag a www.labatlan.hu oldalon olvasható)

A testület döntött arról, hogy az Esztergomi Kistérségi Társulás működtetésében Lábatlanon is bevezetésre kerüljön a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás. A szolgáltatást elsősorban egyedül élő, beteg, idős emberek vehetik igénybe később meghatározásra kerülő díjért. A szolgáltatással az ellátottak vészhelyzet esetén hívhatnak szakszerű, gyors segítséget.

A képviselők határozata alapján módosításra kerül településünk szabályozási terve, egyben áttekintésre kerül a település egésze is az esetleges pontosítások elvégzése érdekében.

Az önkormányzat 445e Ft biztosított a Nyergesújfalun működő ügyeleti szolgálat működtetéséhez. Az ügyelet fenntartása  2008. I. félévében 15,6 M Ft-ba került a településeknek.

Az önkormányzat további 4,5 M Ft-ot csoportosított át a város tulajdonában álló, rossz állapotú ingatlanok bontási feladataihoz. A döntést alátámasztja, hogy jövőre az építési törmelék elhelyezése lényegesen nagyobb költséggel járna.

A képviselő-testület döntött arról, hogy tanulmánytervet készíttet a településközpont közlekedésfejlesztési koncepciójáról, mely a tervezett kerékpárutat, gyalogátkelőhelyeket és a település belépési pontjain sebességcsökkentő kapuzat kiépítését is tartalmazza.

A testület Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíj összegét 5.000 Ft/fő/hóra emelte a jelenlegi 3.000 Ft/fő/hó összegről. Az emelés nem jelent többletkiadást a városnak, mivel a tervezetthez képest jóval kevesebben pályáztak az ösztöndíjra.

Végül a képviselők a Gerenday kert színvonalának megőrzése céljából a leromlott, esetenként veszélyes állapotú fák kezelése előtt további szakértői vizsgálatot javasoltak.


[ 2008.10.29. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek