nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Tájékoztató a hóvirág védettségéről oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Tájékoztató a hóvirág védettségéről


A hóvirág (Glandiolus nivalis) hazánk közkedvelt növénye. Gyakran még a hófoltok között, február második felétől áprilisig virágzik. Sajnálatos módon a növény gyűjtése napjainkra olyan méreteket öltött, amely a hazai populáció létét veszélyezteti, illetve genetikai elkorcsosulását okozhatja. Ezen okok miatt a hóvirág 2005. szeptemberében a fokozottan védett növény- és állatfajok közzétételéről szóló hazai rendelet (13/2001. (V.9. KöM rendelet)) listájára pénzben kifejezett egyedenkénti 10.000 Ft-os értékkel.

Annak érdekében, hogy a jövő generációi is megismerhessék ezt a kedves növényt, fogadjuk el hogy a tavaszi vadvirágoknak az eredeti élőhelyükön kell díszelniük.[ 2007.02.06. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-