nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Tájékoztató a kutyatartók kötelezettségéről oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Tájékoztató a kutyatartók kötelezettségéről

Tisztelt kutyatartók nyugaton már természetes, hogy a gazdik zacskókba szedik kedvenceik ürülékét a sétáltatáskor, de sajnos Magyarországon még nem honosult meg ez a kultúra. A bélférgek petéi a bélsárral kerülnek a környezetbe. A peték kifejlődéséhez néhány hét kell, így nem a friss hanem a száraz ürülék, illetve annak a pora a veszélyesebb. A kutyapiszok (illetve annak petéket is tartalmazó pora) gyakorlatilag beteríti a parkokat, játszótereket. A féregpetéket terítő ürülék leginkább a gyermekeket veszélyezteti, ugyanis ők vannak leginkább „talajközelben”, játék közben a játszótereken, parkokban és a kertekben rengeteg piszkot szednek össze, így változatos módokon fertőzhetik meg magukat. Aki közterületen a felügyelete alatt lévő állat által okozott szennyezés megszűntetéséről nem gondoskodik az a szabálysértésekről szóló 218/1999 (XII.28.) Kormányrendelet 7 § értelmében 50.000 Ft pénzbírsággal sújtható. A szabálysértési eljárás lefolytatására a helyi önkormányzat jegyzője jogosult.


[ 2006.05.12. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek