nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Tájékoztató a Piszkei lakótelep peréről oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Tájékoztató a Piszkei lakótelep peréről
A Piszkei lakótelep 19 társasháza még 2007-ben indított peres eljárást - kártérítés megfizetése iránt - a Lábatlan Város Önkormányzata ellen
a Tatabányai Törvényszéken (Komárom-Esztergom Megyei Bíróság). Az éveken át tartó pereskedésben több ítélet is született, végül 2014. év végén lezárult.
A Tatabányai Törvényszék a 250 (!) sorszámú végzésével a felperesek által indított pert a társasház perbeli jogképességének hiánya miatt megszüntette. A Törvényszék álláspontja szerint a perbeli kártérítési igények érvényesítésére a társasházak (felperesek) nem jogosultak, mivel az ügy nem tartozik azon ügyek körébe, amelyek tekintetében a társasház „relatív jogalanyisága” fennáll (a társasházi épület felújítása, karbantartása, valamint a társasházi közös tulajdonnal kapcsolatos ügyek). Ebből az következik, hogy a perben érvényesített kártérítési igények tekintetében a társasházaknak nincs jogképességük, ennek megfelelően a perben félként nem vehetnek részt, a lakók pedig magánszemélyként nem nyilatkoztak a per folytatásáról.
Mindez azt jelenti, hogy a pert meg kellett szüntetni, mivel az ügyet érdemben nem lehetett elbírálni.
Tekintettel arra, hogy a pert megszüntető végzéssel szemben senki nem nyújtott be fellebbezést, ezért a Tatabányai Törvényszék 250 sorszámú végzése 2014. november 13. napján jogerőre emelkedett.

[ 2015.02.10. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-