nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Tájékoztató az iskolába utazásról oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Tájékoztató az iskolába utazásról
A november 9-i közmeghallgatáson az iskolába járás problémáját ismét felvetették, ezért a felmérést november elején megismételtük.

Tájékoztató

Októberben lakossági megkeresés érkezett az önkormányzathoz, mely szerint a Dózsa Gy. út és környékéről nem megoldott a gyerekek utaztatása az általános iskola Rákóczi F. úton lévő székhelyére. Többen jelezték, hogy a reggeli buszokra sok gyerek már nem fér fel és kérték az önkormányzat segítségét.

Az iskola tájékoztatása alapján az érintett területről összesen 52 tanuló jár iskolába. Októberben öt munkanapon keresztül a hivatal munkatársai a reggeli és délutáni buszokon utasszámlálást végeztek a szükséges intézkedések előkészítése érdekében. Az iskola csengetési rendjének figyelembe vételével reggel a 7.30 és 7.45-kor a Hősök teréről induló, valamint délután 14.16 és 15.11-kor Napközitől a Hősök terére tartó járat igénybevételét vizsgáltuk.

Iskolába utazás
A legtöbb tanuló (40-45 fő) a Hősök teréről 7.30 órakor induló járattal utazott. A 7.45-kor induló járatot 2-6 fő vette igénybe. Az autóbuszok valamennyi esetben pontosan indultak, a menetidő az iskoláig 8 perc volt. A buszra valamennyi várakozó tanuló feljutott.
Hazautazás
A 13.45 perckor véget érő hatodik óra után a Rákóczi F. úton lévő napközitől 14.16 perckor indult autóbusz a Hősök tere felé, melyet átlagosan 10-13 tanuló használt. A későbbi 15.11 órai járatot 30-47 gyerek használta. A járművet valamennyi tanuló igénybe tudta venni.

A november 9-i közmeghallgatáson az iskolába járás problémáját ismét felvetették, ezért a felmérést november elején megismételtük. A novemberi felmérés során az utasszám kis mértékben csökkent, az októberi létszámhoz képest. Az autóbuszon 39 ülőhely és 42 állóhely van, ez valamennyi esetben elegendőnek bizonyult a tanulók elszállításához, lemaradó utas nem volt.

A fentiek alapján a jelenlegi közlekedési rendet megfelelőnek tartom, valamennyi tanuló igénybe tudta venni a menetrend szerinti járatot, az autóbuszok a menetidőt betartották, így további intézkedést nem tartok indokoltnak. A kérdést a fenti két vizsgálattal lezártnak tekintem.

Lábatlan, 2010. november 17.

Dinnyés István
polgármester


[ 2010.11.18. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-