nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Tájékoztató közmeghallgatásról 1.rész oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Tájékoztató közmeghallgatásról 1.rész

Közmeghallgatás
2006. november 20.

GAZDÁLKODÁS
Az önkormányzat gazdálkodását jelentős mértékben befolyásolják az ország mindenkori gazdasági, állami költségvetési intézkedései, hiszen bevételeink jelentős mértékben az állami normatívákon alapulnak. A gazdasági folyamatok hatásai azonban megjelennek a helyi gazdálkodók helyzetén keresztül az adóbevételekben, valamint az állampolgárok pénzügyi teljesítő képességében.
Az elmúlt évhez képest a település pénzügyi helyzete nem javult, ennek megfelelően a bevételek egyre csökkenő részét lehetett a település fejlesztésére fordítani. A folyamatosan csökkenő állami normatívák miatt a helyi bevételek egyre nagyobb százalékát kellett az intézmények fenntartására fordítani.
Önkormányzatunk költségvetésének fő összege a III. n. év végére 887.798 e Ft.
Bevételeink az idei évben az előirányzatnak megfelelően teljesültek. Iparűzési adóbevételünk 275 m Ft, építmény adó bevételünk 61 m Ft, gépjármű adó bevételünk 45 m Ft, kommunális adó bevételünk 10 m Ft. Adóbevétel mindösszesen: 381 m Ft.
Önkormányzatunk 311.667 eFt-ot fordított intézményi fenntartásra.
A testület a polgármesteri hivatal és a hozzá tartozó egyéb feladatok – helyi utak, síkosság-mentesítés, város-és községgazdálkodás, temetőfenntartás, egészségház stb. – szociális támogatások, valamint egyéb társadalmi és civil szervezetek (alapítvány, Sport Egyesület, polgárőrség) fenntartására 291.824 eFt-ot biztosított. Fejlesztésekre 149.561 eFt-ot (egyéb a testület által meghatározott feladatok). Felújításra 13.568 eFt.ot (Zalka M. lakótelep útfelújítás, 3. sz. orvosi rendelő tetőfelújítás).
A jövő évi költségvetésről még ez ideig nem áll rendelkezésünkre minden adat.

A ciklusidőszakban a bevételek csökkenését a testület egyrészt pályázati forrásokkal, másrészt egyes célokra hitelfelvétellel igyekezett kompenzálni. Az adó emelésére szintén folyamatosan sor került azon adónemeknél, ahol erre a törvény lehetőséget adott. A kiadási oldal csökkentésére szigorú intézkedések történtek az önkormányzat által fenntartott intézményeknél, mint pl. létszámbővítés tilalma, költségvetés szigorítása.


[ 2006.11.29. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek