nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Tájékoztató közmeghallgatásról 2.rész oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Tájékoztató közmeghallgatásról 2.rész
INTÉZMÉNYEK

- Az évek óta jellemzően csökkenő gyermeklétszám, valamint a nem kielégítő állami normatíva következtében a két közoktatási intézményben racionalizálás céljából még 2005-ben szakértői vizsgálat zajlott le, majd több tárgyalás eredményeként 2006. márciusi ülésen döntött arról a testület, hogy 2006. július 1-i hatállyal mint önálló iskolát megszünteti a Petőfi Sándor Általános Iskolát, jogutód iskolaként az Arany J. Ált. és Művészeti Iskolát jelöli meg. Az összevonás az 5. osztálytól felmenő rendszerben valósul meg, folyamatosan a Rákóczi utcai épületbe kerül át. Az alsó tagozatos oktatás mindkét telephelyen tovább folyik.

Hosszú távú cél egy jól felszerelt, modern, tanulók, pedagógusok és szülők igényeit egyaránt kiszolgáló, fenntartható iskola kialakítása. Az iskolabővítás helyszínére vonatkozóan az új képviselő-testületnek kell majd döntenie. Erre vonatkozóan egy munkabizottság alakult, amely az iskolafejlesztés helyszínének kiválasztására egy javaslatot készített. Ezt az új képviselő-testület jelenleg tanulmányozza.

- A városunkban ezévben is több jelentős városi rendezvényt szerveztünk, ezévben kiemelt rendezvényként kezeltük és méltóképpen ünnepelte meg a város az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóját e célra létrejött munkabizottság szervezte a programokat, a Hírmondó külön számban adott hírt az eseményekről.

HIVATAL
- Az Országgyűlési és a helyi önkormányzati választásokat a helyi választási szervek sikeresen bonyolították le. Októberben megalakult az új képviselő-testület és a bizottságok.

- Az árvízi védekezés feladatait tavasszal sikeresen oldottuk meg.

- Októberben sikeres ISO periodikus auditálás zajlott a Hivatalban és a Micimackó Óvodában, amely nagyon sikeresen zárult, kiemelve a folyamatok szabályozottságát és a munkavégzés színvonalát.

- A Hivatalban a Pénztár biztonsági előírásoknak megfelelő kialakítása megtörtént.

- A Zalka M. ltp 5.szám alatti 2005-ben kialakított Roma Kisebbségi Iroda helyiséget a Polgárőrség részére került bérbe adásra.

- Homlokzatfelújítási támogatásra 1 M Ft-ot, lakásépítés-vásárlás támogatására 4 M Ft-ot fordítottunk.


[ 2006.11.30. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek