nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Tájékoztató közmeghallgatásról 3.rész oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Tájékoztató közmeghallgatásról 3.rész

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉS, BERUHÁZÁS, FEJLESZTÉSEK

- A településfejlesztés és a településrendezés feladatait a testület kiemelt fontossággal kezelte.
2006-ban elfogadásra került a település új rendezési terve, melyben úgy tervezte alakítani Lábatlan településképét, hogy az kisvárosias település arculatát mutassa. A helyi homlokzatfelújítási támogatási rendszerrel ösztönöztük a településfejlesztési célok megvalósítását, továbbá sikerült a vállalkozói oldalt bevonni a település arculatának megváltoztatásába.

- A település útjainak, járdáinak felújítását a saját fedezetünk biztosítása mellett pályázati források igénybevételével igyekeztünk megoldani. A 10. sz. főút elkerülő szakaszának megvalósulása érdekében a kistérség tanulmánytervet készíttetett a Partner Mérnöki Irodával.

- A 71/2003 (VI.27) FVM rendelet alapján 2005. december 31-ét követően nem lehet a településen keletkező állati eredetű hulladékot dögkutakban elhelyezni. A jogszabályoknak megfelelő gyűjtőhely kialakítását valamint a jelenlegi dögkút rekultiválását az Esztergom-Nyergesújfalui Kistérségi Társulás által benyújtott pályázattal elnyerhető támogatással kívánjuk megvalósítani. A pályázatban foglaltak megvalósulásáig szerződést kötöttünk az ATEV Fehérjefeldolgozó zRt-vel a keletkező állati eredetű állati eredetű hulladék gyűjtőjárattal április 1. szeptember 30. között heti két alkalommal, október 1. és március 31. között heti egy alkalommal történő elszállítására.

- A településen szúnyogirtás rendszeresen évi 4 alkalommal történt pályázati forrásból Szentendre város gesztorságával. Ezt a rendszert 2007-től egy kistérségi váltja fel.

- Kétszer tartottunk lomtalanítást, valamint megszerveztük a lakossági veszélyes hulladékgyűjtést. Kedvező tapasztalat, hogy egyre többen hozzák a kijelölt helyre a vegyszeres, gyógyszeres, olajos göngyölegeket, valamint elemeket és akkumulátorokat.

- A település környezetvédelmi programjának felülvizsgálata és aktualizálása megtörtént a 2. Nemzeti Környezetvédelmi Program előírásainak megfelelően. Ebben helyet kapott egy cselekvési program, mely 6 évre határozza meg az elvégezni kívánt feladatokat. Az elkészült tervet az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség is véleményezte.

- A szlovák és a magyar kormány között aláírásra került megállapodás alapján településünkön is kijelölésre került egy vízi közlekedésre alkalmas határátlépési pont a II.28 MO-II.19/2 S határjelnél (régi kikötő), hol csak eseti határellenőrzést tartanak az átkelő forgalom ellenőrzésére.


[ 2006.11.30. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek