nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Tájékoztató közmeghallgatásról 4.rész oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Tájékoztató közmeghallgatásról 4.rész

- A kerékpáros turizmus alapjainak megteremtése céljából elkészítettük a településünkön áthaladó kerékpárút terveinek egy részét. A kerékpárút I-II. ütemének (süttői határtól a papírgyárig, valamint a nyergesi határtól cementgyárig) engedélyezése megtörtént.
A harmadik szakasz tervei (cementgyár – papírgyár közötti szakasz) még nem állnak rendelkezésre. Az I.-II. szakasz megvalósítása pályázati támogatással valósulhat meg, azonban ennek időpontja ma még nem ismert.

- A Zalka M. lakótelep teljes úthálózata, valamint a lakótelep és a Sallai u. közötti összekötő út felújítása 50 % pályázati támogatással megtörtént. Az útburkolaton kívül jelentős összeget fordítottunk a csapadékvíz elvezető rendszer felújítására is.

- A Gerenday-féle ingatlanon álló volt Postakocsi állomás épületének átalakítására un. norvég alapos pályázatot nyújtottunk be. Az épület átalakításával és felújításával a település egyik legrégebbi épülete újul meg és kap új funkciókat. A néprajzi és helytörténeti múzeum, szabadtéri kőtár, közösségi tér, és kávézó a helyi közösségi élet további megerősödését szolgálja.

- A Piszkei lakótelepen játszótér létesítését terveztük, terveit elkészíttettük, azonban az EU konform játszótérre beadott pályázatunk nem nyert, így megépítésére ebben az évben nem került sor.
-Az Ady u. és Paprét u. felújítására a terveket elkészíttettük. Reményeink szerint a Zalka ltp.-hez hasonlóan itt is pályázati forrás felhasználásával megvalósulhat a közeljövőben az útfelújítás.

-A tervezett településközponti új utca megvalósítása érdekében ebben az évben is vásároltunk területeket. A telekalakítások ehhez kapcsolódóan folyamatban vannak, várhatóan a következő évben valamennyi - út létesítéshez - szükséges terület a tulajdonunkban lesz.

-A sportpálya épület korszerűsítéséhez pályázati támogatást is nyertünk, melynek felhasználásával sikerült a nyílászárókat kicserélni és a fűtési rendszert felújítani.

- Folyamatban van Nyergesújfalun egy mentőállomás kialakítása, amely a környező településekkel közösen működtetett ügyelet munkáját jelentősen segíteni fogja.

- Várhatóan még ezévben megkezdődik a Fischer Bau Kft. beruházásában a település központjában egy 23 lakásos társasház építése, melynek alsó szintjén várhatóan CBA üzlet kerül kialakításra.

- A Nyergesújfalui Cementgyár létesítésével párhuzamosan több megbeszélést folytattunk a cég vezetőivel a Lábatlani Cementgyár és környéke rehabilitációs terveiről, lehetőségeiről.
Ezzel kapcsolatosan a Cementgyár egy munkacsoportot hozott létre, melyben az önkormányzattal közös munka folyik.

- Lábatlan, Nyergesújfalu, Süttő, Bajót településekkel közösen részt veszünk egy tanulmány elkészíttetésében, amely számba veszi a 4 település közös fejlesztési prioritásait és az ehhez hozzárendelhető pályázati forrásokat.


[ 2006.11.30. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek