nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Találjuk ki Lábatlant! (I.) oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Találjuk ki Lábatlant! (I.)

Találjuk ki Lábatlant!
Ugrás a kapcsolódó fórumhoz

A Kedves Olvasók közül bizonyára még sokan emlékeznek az igazi falusi életre, amikor kisebbek és nagyobbak csillapíthatatlan érdeklődéssel hallgatták, akár százszor is megismételve az “öregek” élményeit és szomorú történeteit kukorica-, vagy tollfosztáskor, rétesnyújtáskor, vagy “csak úgy” a mindennapokban a meleg nyári konyhákban, ahol szomszédok, barátok, rokonok gyakran összegyűltek. A gyári munkából élők is gyakran összejártak, a szomszédok nem csupán köszöntek egymásnak, hanem segítettek is: kihez melyik munka állt közelebb, ki mihez értett. Gyermekeik sokszor tán nem is értették a felnőttek elbeszéléseit, és – főleg kamaszkorukban - igazán figyelemre se méltatták bölcsességüket. Ma már sokan érezzük, hogy többségünk életkörülményeinek kedvező megváltozása ellenére mekkora űrt hagyott maga után a letűnt életforma, a vidéki lét, és egyáltalán: a tágabb térségben élők életének felgyorsulása. Bár sokan visszasírjuk ezt az időt, valamilyen okból mégsem teszünk érte semmit. Most alkalom kínálkozik arra, hogy mindazok, akik szeretik a társas életet, velünk együtt próbálják kitalálni Lábatlant.
Mit szeretnénk tenni
a múlt értékeinek felélesztéséért és Lábatlan jövőjéért?
A lábatlani honlap fórumán, közelebbről a fiatalok szórakozási lehetőségeit kereső topicban találkozott és szerveződött csoportunk, majd jutott el - több témában, sok különböző véleményt olvasva és személyes találkozások során - a közösségfejlesztés gondolatához A már sok településen sikeresnek bizonyult kezdeményezés szorgalmazni kívánja az összetartást, a helyi részvételt és cselekvést, az önszerveződést, a demokratikus folyamatokat. Fontosnak tartjuk továbbá városunk szerkezetének, dinamikájának tisztázását, majd egészségesebb irányba való megváltoztatását. Ezek szellemében célunk a már augusztusra tervezett interjúk, majd nyilvános fórumok és a teljes lakosság véleményét, igényeit felmérő kérdőív alapján:
- A város jövőjének kitalálása,

- a szabadidő-eltöltés lakossági igényekhez még inkább alkalmazkodó megszervezése, kínálat bővítése,

- cserekapcsolatok, bemutatkozások szorgalmazása, szervezése elsősorban a testvérvárosok, a kistérség és az eurorégió vonatkozásában,
Folytatás - a cikk második fele >>>
[ 2005.08.02. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek