nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Találjuk ki Lábatlant! (II.) oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Találjuk ki Lábatlant! (II.)

- közösségi gazdasági kezdeményezések - elsőként a városképet is javító "falusi" vendéglátás, falusi turizmus területén (ennek alapvető célja a lakosság – ezen belül elsősorban az agrártermelők – kiegészítő jövedelemhez juttatása, életszínvonaluk növelése, s nem utolsó sorban a helyben tartás, az elvándorlás megakadályozása. Ökológiai szerepe is jelentős, elsősorban az egészséges élet természeti alapjainak védelme, a tájak sokszínűségének, a tájjellegnek a megőrzése, az erdő és más természeti élőhely megóvása. Mindemellett kiemelkedően fontos szerepet játszik a vidéki életformához szorosan kapcsolódó közösségi és kulturális értékek megtartásában, a hajdani falusi közösségben megtestesülő értékek megőrzésében.),

- igény esetén szervezet alapítása, pályázatírásra, tanácsadásra, közvetítésre, szervezésre, önszerveződés erősítésére,

- önkéntes szolgáltatások megszervezése (pl. képzések), szívesség-szolgálat koordinálása az idősek, nagycsaládosok, nehezebb szociális helyzetűek számára,

- az önkéntesek részvételével “híd-szerep" a lakosok és az önkormányzati képviselő-testület, esetlegesen hivatala vonatkozásában (mindkét irányban),

- civil szervezeti élet továbbfejlesztése különös tekintettel a fiatalokra, és az e területen még nem tevékenykedő lakosokra,

- olyan helyi akciók a közösség igényei alapján, amelyek a további együttműködés alapját képezik.

A város fejlődésének szempontjából tekintve: szeretnénk elérni, hogy bármiféle helyi vagy nem helyi okból származó ellenségeskedés helyett az egymásra odafigyelés legyen alapja lelki és szellemi elégedettségünknek, városunk jelenkori működésének, és hagyományainkra építve közösen álmodjuk és valósítsuk meg jövőjét oly módon, hogy mindannyian elégedettek lehessünk az eredménnyel.

Az egyes ember szempontjából vizsgálva kezdeményezésünket: valamilyen módon mindenki vágyik a közösségre: meghallgatásra, törődésre, beszélgetésre, arra, hogy a családon kívüli dolgokra is legyen befolyása. Minden településen élnek törődést igénylő és a közösségért tenni akaró emberek.
Kezdeményezésünk jövőjét ebben reméljük.

A folyamat elindításában részt venni szándékozó, vagy/és hasznosnak ígérkező ötleteiket eddig magukban dédelgető lábatlaniak jelentkezését várjuk telefonon (06-70-525-4946) , interneten a labatlanert@freemail.hu címen, a lábatlani honlap fórumán, valamint kérdések, jelentkezések összegyűjtésére szolgál a hivatal bejáratánál, a könyvtárakban és a Gyermekjóléti Szolgálatnál elhelyezett “Találjuk ki Lábatlant!" feliratú láda. Érdeklődés esetén további információt nyújtunk, természetesen lakcím vagy e-mail elérhetőség birtokában.

Kérjük, a későbbiekben fogadja el meghívóinkat az összejövetelekre, részvételével segítse munkánkat, ossza meg velünk gondolatait. Segítsen, hogy Lábatlan minden itt élő megelégedésére fejlődjön.

Üdvözlettel:

a közösségfejlesztést kezdeményezők csoportja


[ 2005.08.02. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek