nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Tanácsok a nyári szünetre oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Tanácsok a nyári szünetre
LEGYEN GONDTALAN A NYÁRI SZÜNET! Néhány bűnmegelőzési tanács a nyárban rejlő veszélyek elkerülésére

Lassan elkezdődik a hosszú nyári szünet, amelyet már olyan nagyon várnak a gyerekek. Sokat lehet pihenni, játszani, sportolni, kirándulni, és persze nyaralni, de ahhoz, hogy a szünidő gondtalan és problémamentes legyen, tartsunk szem előtt néhány tanácsot.

A hírlevél letölthető formátumban (illusztrációkkal, .doc)

1./ Személyes biztonság-értékeink védelme

  -Minél több időt próbálj meg értelmes elfoglaltsággal, programokkal eltölteni még akkor is, ha egyedül vagy otthon a nyár egy részében, mert a szüleid dolgoznak. Egy labda is elég a jó szórakozáshoz. A csellengés, csavargás, „lógás” hamar meggondolatlan, buta, esetleg törvénysértő dolgokhoz tud vezetni.

- Legyél gyanakvó az idegenekkel szemben! Ne dőlj be, ha ajándékokat, számodra kívánatos dolgokat ígér /pl. mobil, Mp3 lejátszó, játék szoftver stb…/! Alig ismert haverokat, ismerősöket ne vigyél fel a lakásotokba!

- Ne tarts magadnál nagyobb pénzösszeget!

- Mindig mondd el a szüleidnek, a nagyszüleidnek /vagy akire rábíztak/, hogy hová mész, hol fogsz tartózkodni!

- Vigyázz az értékeidre! Ne hagyd őrizetlenül kerékpárodat, rollerodat, sportszereidet, még rövid időre sem!

- Ne menj el idegennel, ne szállj be ismeretlen személy autójába!

- Ha valami olyan történik a nap folyamán, ami szokatlan, kellemetlen, vagy nem érted, feltétlenül meséld el a szülőknek, vagy annak a felnőttnek, akivel vagy! Ne maradjanak benned megválaszolatlan kérdések, érthetetlen gondolatok.

2./ Balesetek megelőzése, közlekedés biztonság

- Ha 12 éven aluli vagy, TILOS főútvonalon kerékpároznod! A járdán csak a gyalogosok zavarása nélkül biciklizhetsz.

- Tilos elengedett kormánnyal biciklizi.

- Kerüld a meggondolatlan, tragédiához vezethető kalandokat /pl. erdőben domboldalról történő legurulásokat, nagy tömegű tehergépkocsik mögött történő biciklizést, stb…/, mert ezek visszafordíthatatlan következményekhez vezethetnek.

- A kerékpárnak is vannak kötelező tartozékai, amelyekkel kötelező ellátni a járművet. Ezek közül a legfontosabb az első és hátsó világítás, világítás, valamint a fékek.

- Ne játssz építési területeken, vasúti töltéseken! Ne menj/mássz magasfeszültség közelébe, mert még ha nem is érsz hozzá, a feszültség lehúzhat, és áramütést szenvedsz!

3./ Vízi kalandok biztonságosan

- Csak kijelölt fürdőhelyeken, strandokon fürödj, mert a bányatavak, ismeretlen álló-illetve folyóvizek halálos veszedelmet jelenthetnek!

- Felhevült testtel, SOHA NE UGORJ bele a vízbe! Ugyancsak kerüld a vízibicikliről való vízbe ugrást, illetve az ismeretlen mélységű / sekély vízbe való fejesugrást!

- Csak akkor merészkedj mély vízbe, ha megbízhatóan tudsz úszni!

- A strandon, parton se hagyd őrizetlenül értékeidet!

- Viharjelzéskor azonnal hagyd el a vizet!

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság
Bűnmegelőzési Osztály

[ 2011.06.23. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-