nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Tartózkodott vagy felelősen döntött Lábatlan polgármestere? oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Tartózkodott vagy felelősen döntött Lábatlan polgármestere?
Döntést csak konkrét, pontos információk alapján lehet hozni. Támogatom, hogy az ügyben induljon nemzetközi hatásvizsgálati eljárás.

A február 21-i kistérségi ülés napirendjei között szerepelt a tervezett párkányi üzem létesítésével kapcsolatos állásfoglalás.
A kistérségi polgármesterek tartózkodásom mellett megszavazták, hogy tiltakoznak a beruházás ellen.
Felelős vezetőként csak olyan döntést tudok meghozni, melyről kellő információval rendelkezem. Az előterjesztés hulladékfelhasználási- és újrahasznosítási üzem megnevezést használta, ugyanakkor azon kívül, hogy műanyag és gumihulladékot kezelne, sem az alkalmazott technológiáról, sem a környezeti terhelésről nem tartalmazott semmilyen információt. Konkrétumok helyett csak feltételezések hangzottak el szóban.
A térséget érintő kérdésekben, így tervezett hulladékfelhasználási- és újrahasznosítási üzem ügyében is, döntést csak konkrét, pontos információk alapján lehet hozni. Ezért támogattam szavazatommal, hogy az ügyben induljon nemzetközi hatásvizsgálati eljárás, mely alapján megalapozottan foglalhat állást a térségi polgármesterek társulása is.

Az előterjesztés határozati javaslatai:

1. Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulás úgy dönt, hogy tiltakozik a párkányi hulladékfelhasználási- és újrahasznosítási üzem beruházása ellen.

2. Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulás támogatja, hogy Esztergom Város Önkormányzata részt vegyen a Párkányban létesítendő hulladékfelhasználási- és újrahasznosítási üzem környezeti hatásvizsgálati eljárásában, illetve kezdeményezze, hogy az ügyben induljon nemzetközi hatásvizsgálati eljárás.

Az első pontnál tartózkodtam, a másodikat természetesen megszavaztam.

Az üggyel kapcsolatban szeretném emlékeztetni a Lábatlaniakat, hogy hasonló tiltakozással indult a helyi cementgyártás ellehetetlenülése és egy korszerű új cementgyár megépítésének meghiúsulása.

Dinnyés István, polgármester


[ 2017.02.23. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek