nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Tavaszig nem lesz kilakoltatás oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Tavaszig nem lesz kilakoltatás
Jövő év április 15-ig tilos a kilakoltatás, miután az új államfő aláírta a bírósági végrehajtásról szóló törvényt.

Aláírta a köztársasági elnök a bírósági végrehajtásról szóló törvényt

Jövő év április 15-ig tilos a kilakoltatás, miután az új államfő aláírta a bírósági végrehajtásról szóló törvényt. A jogszabályt utolsó júliusi ülésnapján fogadta el az Országgyűlés, hogy ne kerüljenek utcára azok, akik nem tudják fizeti adósságaikat. Hatálya kiterjed a folyamatban lévő végrehajtási eljárásokra is, ha még nem történt meg a kilakoltatás.

A törvénymódosítás értelmében a következő fűtési szezon végéig, 2011. április 15-ig tart a kilakoltatási moratórium. A parlament a nyári rendkívüli ülésszak utolsó napján, július 22-én egyhangúlag fogadta el a jogszabályt.

A törvény általános indoklása szerint az a cél, hogy a ténylegesen kilakoltatással fenyegetett adósok ideiglenes haladékot kapjanak. A moratórium ideje alatt meg kell teremteni azokat az adósságkezelési intézményeket, amelyek segítséget nyújtanak az adósoknak, hosszú távon szolgálják a követelések érvényesítését, ugyanakkor megelőzik a hajléktalanná válást.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke múlt pénteken írta alá és küldte át a köztársasági elnöknek a parlament július 22-i ülésén elfogadott törvényeket. Az aznap beiktatott köztársasági elnök, Schmitt Pál hivatalba lépésének első napján aláírta a köztársasági elnök, a miniszterelnök, az Országgyűlés elnöke, az Alkotmánybíróság elnöke és a Legfelsőbb Bíróság elnöke tiszteletdíjáról, illetve juttatásairól szóló törvény módosítását.

Aláírta hétfőn Schmitt Pál köztársasági elnök a bírósági végrehajtásról szóló törvényt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Köztársasági Elnöki Hivatal. A módosítás értelmében 2011. április 15-ig tart a kilakoltatási moratórium, amelynek célja, a ténylegesen kilakoltatással fenyegetett adósok ideiglenes haladékot kapjanak.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.08.10. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-