nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Temető üzemeltetési változás oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Temető üzemeltetési változás
Lábatlan város két katolikus köztemetőjében 2015. január 1-vel kezdődően a Léthé Temetkezési Kft. végzi a temető üzemeltetési teendőket

Tisztelt Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Lábatlan város két katolikus köztemetőjében az Önkormányzat és a KOMTEM Kft. közötti temető üzemeltetési szerződés 2014. december 31-vel lejár.

A temetőüzemeltetésre kiírt pályázaton a Képviselő-testület a Léthé Temetkezési Kft. pályázatát fogadta el, mely alapján a szolgáltatóval 2015. január 1-vel kezdődően határozott idejű, 5 éves kegyeleti közszolgáltatási szerződést kötött.

A temető üzemeltetőjének feladatai közé tartozik a lábatlani temetők rendjének megtartása, a kegyeleti helyek gondozása, a temetők méltóságának megőrzése, szakfelügyeletek, jogszabályok előírásainak betartása, betartatása, ellenőrzése.

A temető üzemeltetője teljes körű temetkezési szolgáltatást végez, amely azt jelenti, hogy a temető üzemetetésén kívül a temetkezési szolgáltatásokat is ellátja.

Az önkormányzat, mint temető tulajdonos rendeletében kötelezően előírta, hogy a temetőn belüli (az elhunyt hűtésével, ravatalozásával, a temetőben erre a célra rendszeresített szállító járművön történő szállításával, továbbá a hamvaknak az erre szolgáló berendezéssel történő szórásával, urnaelhelyezéssel, sírásással, sírhelynyitással, sírba helyezéssel, visszahantolással, újratemetéssel és exhumálással kapcsolatos) feladatok ellátására az üzemeltető Léthé Kft. szakszemélyzetének és berendezésének igénybevétele kötelező!

Azon temetkezési szolgáltatások, amelyek nem kötelezően a Léthé Kft. által vehetők igénybe, az alábbiak:
- temetésfelvétel,
- a temetéshez szükséges kellékekkel való ellátás, ideértve az eltemettető felé történő értékesítést is,
- temetőn kívüli halottszállítás,
- a hamvasztás és az urnakiadás.

2015. január 1-től az önkormányzat rendeletében elfogadott sírhelydíjak az alábbiak szerint alakulnak:
Sírhelydíjak

Egyes sírhely: 15.000- Ft + Áfa (25 évre)
Kettős sírhely: 30.000- Ft + Áfa (25 évre)
Gyermeksírhely: 7.000- Ft + Áfa (25 évre)
Urna sírhely 7.000- Ft + Áfa (10 évre)
Urnafülke: 15.000- Ft + Áfa (10 évre)

Temetkezési szolgáltatók kivételével a temetőben vállalkozásszerűen munkát végzők által fizetendő temető fenntartási hozzájárulás díja:

600-. Ft / nap + Áfa

A temetkezési közszolgáltató elérhetősége:
Léthé Temetkezési Kft.
Cím: 2500 Esztergom, Malonyai u. 8/a.
Fax/telefon: 36 06 (33) 520-710
Ügyvezető: Lakházi Zsolt
Éjjel-nappali ügyelet:
06 (20) 444 9615
06 (33) 430 430
Nyergesújfalui Kirendeltség
Cím: 2536 Nyergesújfalu, Kossuth L. u. 188.
Telefon: (33) 355 805
Internetes honlap: esztergomikegyelet.hu

A temetőüzemeltető január folyamán Lábatlanon irodát fog létesíteni, az ügyek helyben történő intézésének megkönnyítésére.

Kérjük a T. Lakosságot, hogy a temetkezési szolgáltatások igénybe vételénél a fenti tájékoztatóban foglaltakat szíveskedjenek tekintetbe venni.
Polgármesteri Hivatal


[ 2014.12.18. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-