nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Térfigyelés oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Térfigyelés
IP alapú térfigyelő rendszer megépítéséről tárgyalt az önkormányzat.

TérfigyelésElőző, 2008. április 1-i ülésén tárgyalta a képviselő-testület a J-Victory Vagyonvédelmi Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ajánlatát, melyben a kft. térfigyelő rendszer kiépítését javasolta Lábatlan belterületén.

Az IP alapú, nagylátószögű és tele objektívekkel is rendelkező kamerákon keresztül 24 órás diszpécserszolgálat figyelné a bekamerázott közterületeket. A rendszer minden információt rögzít, így lehetőség van arra is, hogy utólag visszanézzék a felvételeket.

A rendszer elsősorban a bűnmegelőzést szolgálná, de bűncselekmények utólagos felderítésénél is segítséget jelent. A képviselők a rendszer kiépítését támogatták, illetve a javaslathoz képest több kamera telepítését szorgalmazták, ugyanakkor a végleges döntés előtt más vagyonvédelmi vállalkozásoktól is árajánlatot szükséges kérni. Meg kell vizsgálni a lehetőségét, hogy a rendszer már meglévő (céges) térfigyelő kamerákat is integráljon, illetve újjonnan épülő rendszerek is csatlakozhassanak hozzá.

    *   *   *

A törvényi változások elviekben lehetőséget biztosítanak önkormányzatok részére, hogy sebességmérő berendezéseket üzemeltessenek. Amennyiben a késöbb megjelenő végrehajtási rendeletek is lehetővé teszik, akkor a 10. számú főút belterületi szakaszán fix traffipaxok telepítésének lehetőségét is vizsgálni fogja az önkormányzat. Az egyre növekvő gépjárműforgalom miatt kialakuló balesetveszély, illetve a sebességtúllépések indokolják a berendezések telepítését.

Autók-J Victory Kft.


[ 2008.04.20. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek