nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Testületi február oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Testületi február
Tájékoztató 2010. február 11. 15 órai képviselő testületi ülésről, és napirendi pontok. Az ülés helye: Lábatlan Városháza tanácskozó terme
Az ülés napirendje:
1. Tájékoztató a két ülés közötti eseményekről, beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról
Előadó: Török István polgármester

2. A 2009. évi költségvetési rendelet módosítása
Előadó: Török István polgármester

3. A 2010. évi költségvetési rendelet megalkotása
Előadó: Schantzl Edit jegyző

4. Önkormányzati rendeletalkotás az élelmezési nyersanyagnormákról és az intézményeknél folyó munkahelyi étkeztetés főbb szabályairól.
Előadó: Schantzl Edit jegyző

5. A szociális igazgatásról és a szociális ellátások helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet módosítása
Előadó: Schantzl Edit jegyző

6. Közfoglalkoztatási Terv elfogadása
Előadó: Török István polgármester

7. Helyi választási szervek megválasztása
Előadó: Schantzl Edit jegyző

8. Közbeszerzési Terv elfogadása
Előadó: Török István polgármester

9. Egyebek
a. Pályázat benyújtása a Micimackó Óvoda bővítésére
b. Staudinger István és Zoltán ingatlan vásárlási kérelme
c. Javaslat egységes Pedagógiai Szakszolgálat létrehozására
d. Gerecse utcai építési telkek árának meghatározása
e. Hópihe Gyermek alapítvány támogatása

Zárt ülés

A testületi ülésre tisztelettel várom.

Lábatlan, 2010. február 5.

Török István
Polgármester

Tájékoztató a képviselő-testület 2010. február 11-i üléséről
Az első napirendi pont során beszámoló hangzott el a két ülés között történt eseményekről.
A decemberi tanítási szünetben az Arany János iskola a hivatal közreműködésével sikeresen átköltözött a Dózsa Gy. úti telephelyére. A tanírás január 4-én rendben megkezdődött.
Január 19-én az alpolgármester, a Településfejlesztés és Környezetvédelmi, valamint a Pénzügyi – Gazdasági Bizottság elnöke és a hivatal vezetői részvételével megbeszélést tartottunk a 2010. évi költségvetés összeállításával, elsősorban a kiadások csökkentésével kapcsolatosan.
Január 20-án Polgári Védelmi Kirendeltség egyeztetést folytatott az életvédelmi létesítmények (óvóhelyek) 2010. évi ellenőrzéséről.
Január 22-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett a Rudnay Társaság kiállításának meghívóján sokan vettek részt.
Január 26-án a Polgármesteri Hivatal megkezdte a hulladékkezelési szerződések ellenőrzését, a szerződéssel nem rendelkező lakosok írásos felszólítást kapnak, a szerződést 15 napon belül visszaellenőrzi a hivatal.
Január 29-én a „Hölgyek Lábatlanért” civil szervezet rendezésében meghirdetett KI – MIT – TUD első elődöntője volt, a második elődöntőre február 5-én, a döntőre február 12-én kerül sor a Gerenday Közösségi Házban.
Február 1-jén Nyergesújfalu Városházán Duna – Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás kihelyezett ülése, valamint Pedagógiai Szakszolgálati ülés volt. Az ülésen Boda Csaba alpolgármester és a jegyző asszony vett részt. Témája a Szakszolgálat 2010. évi költségvetése és az utazó gyógypedagógiai szolgálat bevezetése volt.
Második napirendi pont során a testület vita nélkül módosította a 2009. évi költségvetés, melynek eredményeként a főösszeg 1.099.791 Ft-ra emelkedett.A változás oka a működési bevételek növekedése.
A képviselők tárgyalták és elfogadták a 2010. évi költségvetési rendeletet. A forráshiány következtében az önkormányzat továbbra is takarékos gazdálkodást folytat, mely az eddig támogatott civil szervezeteket is érinti. A Rákóczi úton folyó iskolafejlesztés forrását hitel biztosítja, a fejlesztés eredményeként valamennyi diák egy helyen, színvonalas körülmények között tanulhat. A válság okozta bevételcsökkenést az önkormányzat a tulajdonában álló ingatlanok értékesítésével pótolja. Egyebek mellett meghirdetésre kerülnek a Gerecse utcában kialakított új építési telkek is.
A testület az energiaárak emelkedése miatt március 1-től az alábbiak szerint módosította az oktatási intézményekben fizetendő ebéd, menza térítési díját:
(Ft) ebéd menza
iskola 295 460
óvoda 260 425
bölcsőde  - 435

A képviselők módosították a helyi szociális rendeletet, mely az utóbbi időszak igényeihez igazította az ellátások igénybevételének lehetőségeit, majd elfogadták a település közfoglalkoztatási tervét. A közfoglalkoztatási terv egy évre meghatározza a településen dolgozó közcélú munkások számát, valamint az általuk elvégzendő feladatokat.
A 2010. április 11. napjára kitűzött országgyűlési képviselő választás szavazatszámláló bizottsági tagjait megválasztotta a testület. A szavazókörök változásáról a Hírmondó külön cikkben foglalkozik.
Elfogadásra került a 2010. évi közbeszerzési terv is, mely szerint idén öt alkalommal tervez Lábatlan közbeszerzést: egyebek mellett játszóterek építése, Arany J. Iskola energiakorszerűsítése, révátkelő létesítése céljából.
Hosszas vita után a képviselők 8:5 arányban úgy döntöttek, hogy nem nyújtanak be pályázatot a Micimackó Óvoda bővítésére, energiakorszerűsítésére. Az óvoda bővítését a testület szükségesnek látja, azonban a pályázathoz, bővítéshez szükséges forrás nem áll rendelkezésre.
Következő napirendi pont során az önkormányzat úgy döntött, hogy Pedagógiai Szakszolgálat elképzelésétől eltérően a jelenlegi rendszerben oldja meg a gyógypedagógiai ellátást. A Szakszolgálat terve szerint a településekre utazó gyógypedagógusok látták volna el a gyerekeket. A tapasztalatok szerint azonban a jelenlegi, -helyben foglalkoztatott gyógypedagógusok által nyújtott - ellátás Lábatlanon magas színvonalú. A társulás csak Nyergesújfalun és Bajóton szervezi át a tevékenységét.
Végül a képviselő-testület eladásra meghirdette a nemrégiben kialakított Gerecse utcai építési telkeket, 4.500.000 Ft/ telek áron. Érdeklődni a Polgármesteri Hivatalban lehet. A telkek azonos méretűek, 989 m2-esek, teljesen közművesítettek.


[ 2010.02.17. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek