nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Testületi tájékoztató oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Testületi tájékoztató
A képviselő-testület 2009. október 27-i üléséről Az első napirendi pont során beszámoló hangzott el a két ülés között történt eseményekről.

Szeptember 18-án a lábatlani Helytörténeti Kerekasztal tagjai Únyon tanácskoztak.
Szeptember 22-én rendkívüli testületi ülés volt, az Arany János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola felújítására a közbeszerzési eljárás eredménye alapján kivitelező kiválasztása volt a napirend.
Szeptember 24-én a Pedagógiai Szakszolgálat Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanácsának ülésén Gubody Sándor önkormányzati képviselő vett részt.
A térségi helytörténeti kerekasztal tagjainak előadásaival kezdődött a Városi Napok ünnepsége a Gerenday Közösségi Házban, melyen Dr. Lukácsy András is előadó volt.
Szeptember 25-én, a Városi Napokon, az „Őszi Tárlat” című, lábatlani alkotók munkáiból nyíló kiállítás megnyitó ünnepségének keretében a polgármester átadta Varga Gyulánénak a testület által megítélt Polgármesteri Dícséret kitüntetést.
A Városi Napok 4 napos rendezvénye színvonalas volt, magas részvétellel, jó hangulatban zajlott.
A HOLCIM dolgozói felújították Wendland Károly egykori cementgyári igazgató sírját a református temetőben
Október 1-jén a fiókkönyvtárból a Teleház átköltözött a Gerenday Közösségi Házba, a továbbiakban ott nyújtja szolgáltatásait.
Október 2-án a Szalézi - Irinyi Gimnázium 90 éves fennállásának ünnepségén a jegyző asszony vett részt Nyergesújfalun.
Az Arany János Iskola felújítására a szerződést megkötöttük a kivitelező Fischer-Bau céggel. A munkálatok befejezésének határideje 2010. május 31.
Településőr foglalkoztatására nyújtott be kérelmet az önkormányzat Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumhoz.
Október 7-én a Lábatlani Gondozási Központ által rendezett KI – MIT – TUD-on közel 100 idős ember lépett fel, nagy sikerük volt. Önkormányzatunkat Vénusz Zoltánné képviselte.
Október 8-án Esztergom – Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulási ülésen Boda Csaba alpolgármester volt, jegyzői értekezleten a jegyző asszony vett részt.
Október 9-én a Határok Nélkül Kft. szervezésében 120 db komposztáló láda került ingyenesen kiosztásra városunkban.
Október 11-én a református gyülekezet vendégül látta az Érszakácsiból érkezett testvérgyülekezet tagjait Ünnepi Istentiszteletetükön több képviselő is részt vett.
Rendkívüli testületi ülés volt, napirendje a Révátkelőhely pályázat beadása. A pályázat október 15 –én beadásra került.
Október 16-án Schirilla György '56-os emlékfutásával érintette városunkat. Schrenk Péter képviselő koordinálta fogadását, illetve kérésének megfelelően a futók hozzá történő csatlakozását.
Október 19- 21-között lomtalanítás volt városunkban.

Sor került a költségvetési rendelet módosítására, egyebek mellett a támogatások növekedése miatt 10.047e Ft-tal növekedett a főösszeg.
Elhangzott a Gondozási Központ beszámolója, mely teljes terjedelemben a www.labatlan.hu oldalon megtekinthető. A képviselők megköszönték a Központ munkáját, egyben szükségesnek ítélték a jelzőrendszeres gondzás kistérségi fennatartását.
A Zengő Óvoda bölcsődei csoporttal történt bővítése miatt a képviselő-testület tárgyalta az intézmény házirendjét, mely a felvétel rendjét szabályozza.
Az Önkormányzat az egykori hulladéklerakó rekultivációja érdekében pályázatot kíván benyújtani. A pályázat beadásához szükséges döntéseket a képviselők egyhangúan elfogadták.
A továbbiakban az testület ingatlanügyekben döntött, továbbá elfogadta a település sportkoncepcióját.
A polgármester tájékoztatta a képviselőket, hogy a tulajdonos felajánlása következtében lehetőség lesz a délelőtti órákban arra, hogy az általános iskolai tanulók a táti jégpályát szervezett keretek között használják.


[ 2009.10.29. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek