nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Testületi tájékoztató oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Testületi tájékoztató
Tájékoztató a képviselő-testület 2010. március 30-i üléséről. Változtak a térítési díjak a gondozási központban.

Az első napirendi pont során beszámoló hangzott el a két ülés között történt eseményekről.
Február 17-én A burgenlandi Stoobba utazott a polgármester – a hivatal munkatársaival, az Arany J. Iskola igazgatónőjével és pedagógusával. Megtekintették az ottani szakképző iskola lehetőségeit, majd Rechnitzben egyeztették az idei tanulócsere időpontját.
Február 18-án a Holcim Hungária Zrt. „Az erdő kincsei” fotókiállítást ünnepélyesen megnyitójára került sor, mely március 9-ig volt megtekinthető.
Február 16-án Véradás volt városunkban, 56 fő adott vért.
Március 3-án a Megyei Egészségbiztosítási Pénztár vezetőjével megbeszélést folyt az egészségház szakrendeléseivel kapcsolatosan, a megbeszélés eredményeként a szakellátások július 1-je után is változatlanul történnek.
Március 14-én a hagyományos borverseny a Gerecse Borbarát Egyesület szervezésében zajlott és több rechnitzi és karvai borász is részt vett.
Március 15-én az 1848-49-es szabadságharc évfordulóján városunkban az eddigi szokásnak megfelelően két helyen, a Március 15-ei téren és a Hősök szobránál tartottunk megemlékezést.
Március 22-én a környező települések polgármestereivel – Bajót, Mogyorósbánya, Süttő – a dögkút rekultivációjára kiírt pályázattal kapcsolatos megbeszélést tartottunk. A települések Lábatlant kérték fel gesztorként a pályázat beadására.
Március 23-án az APEH ellenőrzést tartott hivatalunkban, a beadványi illetékek törvény szerint betartásával kapcsolatosan. Az ellenőrzés mindent rendben talált. A választással kapcsolatos HVI értekezleten, Tatabányán a jegyző asszony vett részt.
A Gerecse Natúrpark fórumán, Csolnokon Kecskés Ferenc önkormányzati képviselő képviselte önkormányzatunkat.

Második napirendben tájékoztató hangzott el az orvosi ügyelet 2009. évi tevékenységéről. A több szempontból példaértékű ügyeleti ellátás csaknem 6000 esetet látott el, ebből 456 esetben lábatlani beteget. A jól működő ügyeleti ellátást a képzett, mentőszolgálattal közös diszpécseri szolgálat segíti elő. Teljes anyag a www.labatlan.hu oldalon olvasható.

Sor került a Gondozási Központban fizetendő térítési díjak módosítására, a 2010. évi normatíva alakulása miatt a téritési díjak kis mértékben változnak április 1-től.

Nyugdíj összege 0-28.500 Ft 28.501-42.750 Ft 42.751-85.500 Ft 85.501 Ft-tól

Helyben fogyasztva étkezés és elvitelre

160,- /adag

224,-/adag

344,-/adag 392,-/adag
Diétás ebéd 184,-/adag 184,-/adag 368,-/adag 416,-/adag
Klubtag étkező 176,-/adag 240,-/adag 360,-/adag 408,-/adag
Diétás 200,-/adag 264,-/adag 384,-/adag 432,-/adag

Hazaszállítva
200,-/adag 264,-/adag 384,-/adag 432,-/adag
Diétás 224,-/adag 288,-/adag 408,-/adag 456,-/adag
Szociálisan nem rászorult személy részére az étkezés díja 392,-/adag
Diétás 416,-/adag
Klubtagság étkezés nélkül (ÁFA mentes) 20,-/nap 20,-/nap 20,-/nap 20,-/nap
Házi gondozás díja szociálisan rászorult személy részére (ÁFA mentes)220 Ft/fő/óra
Házi gondozás díja szociálisan nem rászorult személy részére (ÁFA mentes) 440 Ft/fő/óra

A képviselők módosították a "Virágos és tiszta Lábatlanért" mozgalom feltételeit, idén családi ház és lakótelepi tömbök versenyezhetnek az elismerésért.
A testület elfogadta az Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulás beszámolóját.
A testület közbeszerzés kiírásáról döntött az Arany János Iskola és a Zengő Óvoda épületenergetikai fejlesztés és homlokzatfelújítási munkálatainak elvégzésére. A pályázati forrásból megvalósuló beruházás tervezett befejezési határideje 2010. augusztus 10. és tartalmazza az épületek nyílászáróinak cseréjét is.
A testület döntött arról, hogy Lábatlan látja el a "dögkút rekultivációs" pályázat gesztori feladatait. Lábatlan, Süttő, Bajót és Mogyorósbánya települések közösen pályáznak az egykori dögkutak felszámolása, a területek rekultivációja érdekében.


[ 2010.04.01. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-