nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Testületi ülés oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Testületi ülés
2008. december 16. Az évzáró ünnepi testületi ülésre a Fischer-Bau Kft. nyergesújfalui telephelyén került sor. 

Tájékoztató a Képviselő-testület 2008. december 16-i üléséről

Az évzáró ünnepi testületi űlésre a Fischer-Bau Kft. nyergesújfalui telephelyén került sor.

Első napirendi pontként tájékoztató hangzott el a két ülés között történt eseményekről.

November 30-án gyertyagyújtás volt a Gerenday házban.

December 5-én a bölcsőde létesítéséhez a támogatási szerződés aláírásra került.

Csatornázott és nem csatornázott területeken 2009. január 1-től
lakossági fogyasztók részére:

vízdíj:

260,- Ft/ m3 + ÁFA


szennyvízkezelési díj:

201,- Ft/ m3 + ÁFA


környezetterhelési díj:

18,- Ft/ m3 + ÁFA
nem lakossági fogyasztók részére:

vízdíj:

362,- Ft/ m3 + ÁFA


szennyvízkezelési díj:

309,- Ft/ m3 + ÁFA


környezetterhelési díj:

18,- Ft/ m3 + ÁFAMódosításra került a helyi elismerésekről szóló rendelet. A kitüntetések mellé kiosztható tárgyjutalom összege 2004 óta nem változott, ezért a módosítás szerint a jövőben az éves infláció mértékével automatikusan emelkedni fog, illetve megváltozott az egy évben adható elismerések száma is.

A képviselő-testület elfogadta a 2009. évben fizetendő hulladék közszolgáltatási díjat, mely a nyergesújfalui telep megszűnése miatt jelentősen emelkedett. Egyedülálló személy esetében családi házas övezetben lehetőség lesz 60 literes gyűjtőedény igénybevételére is.

2009-es díjak:
60 literes gyűjtőedény

170,-Ft + Áfa/db/ürítés

80 literes gyűjtőedény


221,-Ft + Áfa/db/ürítés

110 literes gyűjtőedény


298,-Ft + Áfa/db/ürítés

120 literes gyűjtőedény


324,-Ft + Áfa/db/ürítés

240 literes gyűjtőedény


630,-Ft + Áfa/db/ürítés

770 literes gyűjtőedény


1.984,-Ft + Áfa/db/ürítés

1100 literes gyűjtőedény


2.827,-Ft + Áfa/db/ürítés

Zsák


245,-Ft + Áfa/db/ürítés


2009-től csökken a Kuckó Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat Támogató Szolgálatánál fizetendő térítési díj összege. Szociálisan rászorultak minden szolgáltatást térítésmentesen vehetnek igénybe, egyéb esetben a személyszállítás 60 Ft/km/fő, a személyi segítő szolgáltatás díja 100 Ft/ óra.

A testület elfogadta a 2009. évre vonatkozó munkatervét, mely szerint kilenc testületi űlést és egy közmeghallgatást tartanak.
A képviselő-testület tárgyalt a helyi televízió adásáról. A Pr Telekom előzetes értesítés nélkül egy olyan fejállomás-áthelyezést hajtott végre településünkön, amelynek következtében a helyi műsorok sugárzására jelenleg nincs mód. A testlet tagjai hangott adtak a hozzájuk eljuttatott lakossági panaszoknak, mely a cég eddigi működésével (kábel tv és internet) kapcsolatban merültek fel.

A testület egyetértett a Vitéz Sághy Antal Városi könyvtár pályázatával, ahol a könyvtári szolgáltatások népszerűsítésére kaphatnak lehetőséget.
Egyebek napirendi pont sor a testület döntött a Kuckó Gyermekjóléti Szolgálat társulási megállapodásának módosításáról, a Többcélú Kistérségi Társulás társulási megállapodásának módosításáról és a Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány alapító okiratának megváltoztatásáról.


A testületi ülést követően Varga István a Fischer-Bau Kft. nevében körbevezette a testületet a néhány éve megépült, modern irodaházukban.


[ 2008.12.17. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek