nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Testvérvárosi kapcsolat Rechnitz-cel oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Testvérvárosi kapcsolat Rechnitz-cel
Április ötödikén Rechnitz-ben írta alá Saly József Rechnitzi polgármester és Török István, Lábatlan polgármestere a két település közötti testvérvárosi kapcsolatokról szóló szerződést. Az aláírás ünnepélyes ceremóniáját szép ünnepi műsor előzte meg, Rechnitz polgárainak nagyszámú részvételével. Fellépett a város fúvószenekara, gyermekkórusa, az iskolások egy tréfás jelenetet mutattak be. Az ünnepély érdekes színfoltja volt, hogy a műsorban lábatlani résztvevők is szerepeltek: Kecskés Alexandra és társai együtt muzsikáltak az ottani fúvószenekarral. Az aláírást követően egy szép gesztusra is sor került, Saly József polgármester úr kitüntetéseket adott át azoknak a lábatlani polgároknak, akik a partnerkapcsolatok kiépítésén fáradoztak az elmúlt években. Kitüntetést vehetett át Endrédi Elemérné, aki az első volt a kapcsolatok felvételében, Hidasiné Santzl Edit, aljegyző asszony, Török István polgármester, Boda Csaba alpolgármester, Sztankovics Ferenc volt polgármester. Felvételünk ez utóbbit mutatja.
A lábatlani delegáció tagja volt Tóth Tibor karvai polgármester is, így Lábatlan másik testvértelepülése, Karva is képviselve volt. Török István polgármester beszédében ki is emelte, hogy mindhárom település, Lábatlan, Karva Rechnitz (Rohonc) kapcsolata közös múlttal rendelkezik, hiszen mindhárom a történelmi Magyarország része volt, s ma, amikor mind Magyarország, mind Szlovákia az Európai Unioba igyekszik a partnerkapcsolatok szorosabbra fűzésével élhetjük újra a közös múltat.A lábatlani küldöttségben, amely kitűnő hangulatban töltötte együtt április első hétvégéjét, az előző választási ciklus képviselőit is üdvözölhettük, jelen volt Bartos Kálmán, Komoróczki Ferenc és Szatai Tamás.
A testvérvárosi kapcsolat hivatalossá válásának második fordulója is lesz, május 17-18-án a Rechnitzi-ek látogatnak hozzánk, s Lábatlanon is aláírják a szerződést. Szép lenne, ha nulunk is akkora érdeklődés kísérné az eseményt, mint Rechnitz-be
[ 2003.04.23. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek