nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Tisztább Lábatlanért oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Tisztább Lábatlanért

Tisztább Lábatlanért!
Egy hónapos takarító akció sorozat ér véget településünkön. Környezetünk megtisztítása az elhagyott hulladéktól április 29-én vette kezdetét a Holcim Hungária Rt. által szervezett takarítóakcióval, melyen a cég munkatársain túl a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai, összesen 198 fővel tisztították meg a Duna-partot és a Bajóti út melletti erdőt. A munka szünetében rövid környezetvédelmi vetélkedőre került sor. A Holcim biztosított minden a szemétszedéshez szükséges eszközt. A felállított sátrakban vendégül is látták a résztvevőket, és a gyerekek egy-egy Holcim pólót kaptak ajándékba.
Május 6-án az önkormányzat által szervezett akcióban az Arany János Általános Iskola diákjai, a piros túra útvonal mentén, az Iskola környékén és a Kálvária dombon, a Nyugdíjas Hagyományőrző Klub tagjai a lábatlani pincesor mentén gyűjtötték össze a hulladékot. A FERME Kft. dolgozói közmunkásokkal kiegészülve az Apáczi kertben a Lábatlan-patak medrét tisztították. Az akció során 15 m3 hulladékot gyűjtöttünk össze.
Május 8-án a Lábatlani Természetbarátok Egyesületének tagjai és a Provident Pénzügyi Rt. munkatársai szemétszüretelésére került sor. A Duna-parton, a piros jelzésű túraútvonal településünkön áthaladó vonala mentén és néhány utcában próbálták élhetőbbé tenni környezetünket. Az akcióban a részvevő 60 fő 10 m3-nyi hulladékot gyűjtött össze.
A szemétszedés során begyűjtött hulladék megfelelő kezeléséről Lábatlan Város Önkormányzata gondoskodott.
Városunk 2004-ben pályázott a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által kiírt Zöld Forrás 4.4 pályázaton közterület mentesítésre, amelyen az önrésszel együtt 850.000 Ft-t nyert a település illegális hulladéklerakóinak felszámolására. Ebből a pályázati összegből számolta fel nehézgépek segítségével az AVE Tatabánya Rt. a Bajcsy-Zsilinszki utca zártkerti végében a mintegy 50 m3 hulladékot tartalmazó illegális lerakót.
A Dózsa György út végében egy 10 m3-es konténert töltöttek meg az elhagyott hulladékkal, ám ezen a helyen 5 nap múltán ismét közel 1 m3-nyi hulladékot helyeztek el illegálisan. Június másodikán ér véget a hulladékgyűjtés, amikor az önkormányzat közmunkások segítségével gyűjti össze a Bajcsy-Zsilinszki, Gyűrűs utca, Dózsa György út végében az elhagyott hulladékot.

Az egy hónapos hulladékgyűjtési akció eredménye:
-488 részvevő, akiknek ez úton is szeretnénk megköszönni a segítségüket: Lábatlani Természetbarátok Egyesülete, Holcim Hungária Rt., Nyugdíjas Hagyományőrző Klub, Arany János Általános Iskola, Petőfi Sándor Általános Iskola
-100 m3 elhagyott hulladék begyűjtése a közterületekről

Ezen az akción túlmenően önkormányzatunk elkötelezett az illegális hulladéklerakók felszámolásában. Munkatársaink olykor „szemétkommandósként” fellépve járják be a kritikus szemétlerakó helyeket. Az idei év során 14 alkalommal kezdeményeztek eljárást az illegális hulladéklerakást elkövetők ellen. Az elmúlt 5 hónapban a közterületeken elhelyezett konténerekből 560 m3 hulladékot szállítattunk el.

Ez úton is szeretném tájékoztatni a lakosságot, hogy a háztartásokban keletkező többlethulladék elhelyezésére szolgáló 110 literes zsák 2005. június 6-tól a Polgármesteri Hivatal portáján is megvásárolható 220 Ft-os áron. Gönczi Marianna
Környezetirányítási referens
[ 2005.06.14. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek