nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Tizedszer adták át a Holcim-díjakat oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Tizedszer adták át a Holcim-díjakat
Tizedik alkalommal osztották ki a Holcim-díjakat. Az idén összesen 3,5 millió forint értékben ítélték oda a támogatásokat.

Első alakalommal adták át a Holcim-díj Pluszt.

A magyarországi cementgyártás óriása, a Holcim Zrt. idén is segíti azokat, akik támogatásért pályáztak. Első királyaink várában, a Lovagteremben péntek este fényes külsőségek között adták át az összértékben 3 és fél millió forintnyi díjakat – melyeket készpénz és cementutalvány formájában kapták meg a nyertesek.

A fődíj Bajót Község Önkormányzatáé, egymillió forintból buszfordulót és buszparkolót alakítanak ki. Félmillió forintos támogatásban részesült a Mogyorósbányáért Közalapítvány, a lábatlani Arany János Általános és Művészeti Iskola, négyszázezer forintos támogatást kaptak Lábatlan Művelődési Intézményei. A süttői Szépkorúak Idősek Otthona 380 000 forintot kapott.

Háromszázezerrel lett gazdagabb a nyergesújfalui Napsugár Óvoda. Az esztergomi Életút Egyesület a Sérült Fiatalokért szervezet kétszázezer forintot nyert, a nyergesújfalui Baráti Kör Egyesület százhúszezer forinttal gazdagabb. Varga Gyuláné illetve a Lábatlan Nagyközség Közösségi Céljaiért Alapítvány százezer forintot kapott.

Különdíjak

Lábatlan Nagyközség Közösségi Céljaiért Alapítvány három tonna cementtel és 30 tonna mészkővel építheti újra a piszkei lourdes-i kegyhely mását, a Lábatlani Református Egyházközség tizenöt mázsa cementet kap a református temető halottasházára és egy sporttér kialakítására. Szeretnék felújítani, emellett sport és közösségi teret alakítanának ki a gyerekek és fiatalok számára a templomdombon.
A Holcim-díj Plusszal a cég munkatársainak társadalmi munkáját támogatják, az idei nyertesek: ifj. Bartl János és Badics Bettina, ők a lábatlani Zengő Óvoda szebbé tételét tűzte ki célul.

A zsűri tagjai:
Padányi Lajos helytörténész, a Lakossági Ellenőrző Csoport tagja
Török János, Bajót korábbi polgármestere
N. Lakics Zsuzsa, a Komárom-Esztergom Megyei Hírlap újságírója
Fenyvesi Károly, a 24 óra és a Kemma.hu újságírója
Tóth Tibor, a Lábatlani Televízió vezetője
Szántó József, a Lábatlani Önkormányzat Területfejlesztési és Környezetvédelmi bizottságának tagja, a Holcim Hungária Zrt. lábatlani gyárának termelési koordinátora
Márta Irén, a Holcim Hungária Zrt. kommunikációs igazgatója

Forrás: www.kemma.hu

Korábban:

Holcim-díj: megvannak a nyertes pályázatok

53 beérkezett pályamunka közül választotta ki idén a zsűri a 2010-es Holcim-díj nyerteseit. A Lábatlan és Nyergesújfalu térségében működő civil szervezetek és intézmények közel 24 millió forintnyi összegre nyújtottak be pályázatot. Az elbírálásánál előnyben részesültek azok a tevékenységek, amelyek maradandó értéket hoznak létre, hosszú távú fejlesztési elképzelésekhez illeszkednek, a környezet szépítéséhez hozzájárulnak és szélesebb körű közösséget érintenek.

A 2001-ben alapított Holcim-díj idén ünnepli jubileumát, így az elnyerhető 3 millió forint mellett különdíjak is átadásra kerülnek majd. Az eltelt 10 év alatt számtalan park, iskola, óvoda, különböző intézmények újulhattak meg a Holcim támogatásának köszönhetően Lábatlan térségében. A pályázat nyerteseit április 16-án, a Holcim est keretében hirdetik ki.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.04.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek