nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Sport hírek / Tóth Vanessza a világbajnoki dobogón oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Tóth Vanessza a világbajnoki dobogón
2016. augusztus végén Írországban, Dublinban rendezték a WAKO Utánpótlás Kick-Box Világbajnokságot...

2016. augusztus végén Írországban, Dublinban rendezték a WAKO Utánpótlás Kick-Box Világbajnokságot, ahová közel 50 ország, majd 1800 sportolója érkezett, hogy Világbajnoki címet szerezhessen. Köztük volt a Nyergesújfalu SE két kiváló kick-boxosa, Tóth Vanessza és Schmidt Zsófia is, akiket Hirsch Viktor és Szántó Sándor kísért el a megmérettetésre.
Örömteli hír, hogy a magyar válogatott 15 arany, 17 ezüst és 24 bronzérmével az éremtábla 5. helyén végzett, ebből Tóth Vanessza egy bronzéremmel gazdagította a válogatott érmeinek számát.
Vanessza két szabályrendszerben is indulási jogosultságot szerzett azzal, hogy május végén megnyerte a Magyar Bajnokságot. Már ez is nagy szó volt, hiszen ő 2016-ban kezdett bele igazán a versenyzésbe. Emellett első éves korosztályában és a 42 kg-os felső súlyhatárt csak papíron ismerte, hiszen minden edzés után 38-39 kg-mal mérlegelt. A Magyar-bajnokság után Zsófival végigedzették az egész nyarat, két edzőtáborban is részt vettek, a táborok között pedig itthon készültek napi két edzéssel. Már csak ezért is büszkék lehetünk rájuk, és bátran állíthatjuk őket példaképként korosztályuk elé. Kitartásból, szorgalomból és küzdeni akarásból ismét kimagaslóan teljesítettek.
Dublinban, kick-light szabályrendszerben Vanessza a dobogó 3. fokáig küzdötte fel magát és büszkén vehette át bronzérmét. Light-contact szabályrendszerben a legjobb 8 között búcsúzott a versenytől, a későbbi világbajnoktól szenvedett vereséget. Zsófinak sajnos nem sikerült az éremszerzés, de nyertes mérkőzése is jól mutatta, hogy helye van ebben a mezőnyben.

– Szántó Sándor

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Lábatlan Város Képviselő Testületének, hogy támogatták a lányok dublini részvételét. További köszönet illeti Nyergesújfalu Város Képviselőtestületét és a Hasenkopf Industrial Manufaktur céget valamint a szülőket, köszönjük a sok bíztató üzenetet és gratulációt.

Tóth Vanessza bemutatkozó


Mikor kezdted el a kick-boxot?
3 évvel ezelőtt kezdtem el kick-boxozni. Eleinte csak heti 1-2 edzésen vettem részt, de nagyon hamar megtetszett a dolog, így most, az idei versenyidőszakban hetente ötször edzek.

Mit szeretsz a kick-boxban?
Imádom a küzdelmeket. Nagy löketet ad számomra, ha olyan ellenféllel találom magam szemben, akivel nehéz küzdeni. A nyergesi klubban nagyon szeretem, hogy sok barátnőm jár ide, együtt edzhetünk a felnőttekkel, sokat tanulhatunk tőlük.

Mit szeretnél elérni a sportban?
Számomra az is hihetetlen, hogy 3 év alatt eljutottam odáig, hogy részt vehessek egy Világbajnokságon. Szeretnék Dublinban jól szerepelni, bizonyítani mindenkinek, de főként magamnak. Ez az első ilyen nagy versenyem, így izgatottan várom.


[ 2016.10.07. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-
-